بر اساس آخرین دادههای دفتر خدمات مالی وزارت خزانه داری ایالات متحده، آمریکا در آستانه ثبت بدهی ملی خیرهکننده 33 تریلیون دلاری است.
در ماه گذشته، کل بدهی عمومی ایالات متحده به میزان 306 میلیارد دلار افزایش یافت و به حدود 32.91 تریلیون دلار رسید. پیشتر و در 15 ژوئن بدهی این کشور از مرز 32 تریلیون دلار فراتر رفت. اما اصطلاح «کل بدهی عمومی معوق» به چه معناست و چرا اهمیت دارد؟
بدهی عمومی دولت آمریکا چیست؟
این اصطلاح اساساً به بدهی انباشتهای اشاره دارد که دولت فدرال ایالات متحده موظف است به وام دهندگان خارجی و داخلی بازپرداخت کند. چنین چیزی در واقع شامل بدهیهای عمومی مانند اوراق قرضه خزانه داری ایالات متحده متعلق به افراد خصوصی، شرکت ها، و کشورهای خارجی میشود. همچنین داراییهای درون دولتی یعنی اوراق بهاداری که توسط آژانسهای فدرال مختلف نگهداری میشوند، جزء این بدهیها محسوب میشوند. اندازه این بدهی عمومی از این نظر اهمیت دارد که پتانسیل آن را دارد تا نرخ بهره را تغییر دهد، اعتبار کشور را کم و زیاد کند و بر گسترش اقتصادی تأثیر بگذارد.
نظرسنجی بنیاد پیتر جی. پیترسون از مردم آمریکا درمورد این بدهی
بر اساس گزارش وبسایت دیلی هودل (The Daily Hodl)، نظرسنجی اخیری که توسط بنیاد پیتر جی. پیترسون انجام شد، نشان میدهد مردم آمریکا به طور فزایندهای نگران ثبات مالی این کشور هستند.
این مطالعه نشان میدهد که 91 درصد از دموکراتها و 89 درصد از جمهوریخواهان از قانونگذاران میخواهند که به بدهی ملی رسیدگی کنند و از تعطیلی دولت در آینده جلوگیری کنند.
این نگرانی فقط مربوط به حزبهای سیاسی نیست. بلکه در سراسر کشور این نگرانی موج میزند. در ادامه این گزارش آمده است که اکثریت قابل توجهی از آمریکایی ها عمیقاً نگران عواقب اقتصادی تعطیلی احتمالی دولت در ماه آینده میلادی هستند. به طور خاص، ظاهراً 70 درصد از رایدهندگان نگران این هستند که کنگره نتواند تا پایان سال مالی جاری در 30 سپتامبر به توافق بودجه دست یابد. در نتیجه این اتفاق باعث تعطیلی دولت شود.
فوریت رسیدگی به موضوع بدهی در میان رای دهندگان محسوس است. 80 درصد خواهان این هستند که بدهی ملی جزو سه اولویت اول رئیس جمهور و کنگره باشد. این احساس در میان خطوط حزبی مشترک است و 71 درصد از دموکراتها، 78 درصد از مستقل ها و 92 درصد از جمهوری خواهان موافق آن هستند.
نظرسنجی بنیاد پیتر جی پیترسون با 1013 رأیدهنده ثبت در سراسر کشور و بین 21 تا 23 آگوست انجام شد. این نظرسنجی دارای حاشیه خطای مثبت یا منفی 3.1 درصد است.
این سازمان همچنین هشدار می دهد که یک اقتصاد متزلزل، همراه با نگرانی فزاینده در بین دارندگان اوراق قرضه جهانی در مورد توانایی دولت ایالات متحده برای مدیریت بدهی خود، میتواند بر شهرت جهانی آمریکا تأثیر منفی بگذارد. آنها ادعا می کنند که بدهی فزاینده فدرال در ایالات متحده این پتانسیل را دارد که سرمایه گذاری خصوصی را سرکوب کند، سطح درآمد را کاهش دهد و خطر یک فاجعه مالی ناگهانی را به همراه داشتهباشد.
تعطیلی دولت به چه معناست؟
تعطیلی دولت شامل مشاغل حساس و حیاتی نمیشود و افرادی که در مراکز مهم مشغول به کار هستند به فعالیت خود ادامه میدهند. اما آنها هم شبیه سایر کارمندانی که به مرخصی اجباری رفتهاند تا زمانی که کنگره لایحه بودجه را تصویب نکند حقوقی دریافت نمیکنند.
به نظر میرسد کنگره در مسیر آغاز تعطیلی دولت در 1 اکتبر 2023 قرار دارد، زیرا انتظار نمی رود که 12 لایحه تخصیصی که بودجه دولت را تامین میکند تا قبل از شروع سال مالی جدید، تصویب کند.
بر اساس قانون ضد کسری بودجه (که در ابتدا در سال 1884 تصویب شد و در سال 1950 اصلاح شد)، آژانسهای فدرال نمیتوانند هیچ پولی را بدون تصویب (یا تایید) کنگره خرج کنند. بنابراین اگر تا 26 روز دیگر یعنی تا پایان سپتامبر، قانونگذاران آمریکایی در مورد بودجه به توافق نرسند دولت تعطیل میشود.
باید اشاره داشت سال مالی آمریکا از 1 اکتبر آغاز میشود و تا 30 سپتامبر سال بعد ادامه دارد.
آیا سابقه تعطیلی دولت وجود داشته است؟
در پاسخ کوتاه به این سوال باید گفت بله. در دوران اوباما، رئیس جمهور محبوب تقریباً اکثر آمریکاییها، دولت به مدت 16 روز تعطیل شد. همچنین ترامپ پر حاشیه نیز شاهد 34 روز تعطیلی دولت بود. اما این تعطیلی، در سطح جهانی چه تأثیری دارد و چرا باید به آن توجه کنیم؟
تعطیلی دولت آمریکا چه تاثیری روی بازارهای مالی میگذارد؟
اگر تعطیلی دولت بیش از چند روز ادامه داشته باشد، با قطع درآمد و عدم پرداخت حقوق، قدرت خرید مردم کاهش پیدا میکند و به دنبال آن سطح تقاضای موثر در بازار کم میشود. تعطیلی دولت با اعمال فشار انقباضی بر اقتصاد آمریکا، رشد اقتصادی را متوقفکرده و کل جهان را درگیر میکند. هر چقدر تعطیلی طولانیتر باشد، مشخصاً ضربه سنگینتر خواهد بود.
علاوه بر این با تعطیلی دولت آمریکا نرخ برابری دلار در برابر سایر ارزها کاهش پیداکرده و ممکن است ارزش سهام شرکتهای آمریکایی سقوط کند.
تأثیر این تعطیلی بر تایید صندوقهای ETF بیت کوین
از آنجایی که کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC)، سازمانی که مسئولیت ارائه مجوز به درخواستهای عرضه ETFهای بیت کوین را بر عهده دارد، بخشی از دولت است، با تعطیلی دولت این کمیسیون نیز دست از کار میکشد. بنابراین مهلت قبلی که قرار را بر پاسخدهی به تأیید یا عدم تأیید ETFهای اسپات بیت کوین تا ماه اکتبر گذاشته بود، مجدداً به تعویق میافتد.
بازار کریپتو
شاید در وهله اول کاهش ارزش دلار و رکود اقتصادی آمریکا بر قیمت بیت کوین تأثیر مثبت بگذارد و اینگونه تحلیل شود که مردم به سوی داراییهای پر ریسکی مانند ارزهای دیجیتال میروند. اما حقیقت این است که قدرت اقتصادی به صورت عمومی (به خصوص در آمریکا که اکثریت بازار کریپتو مربوط به این منطقه است) کاهش مییابد، بنابراین چنین اتفاقی نهایتاً به نفع ارزهای دیجیتال نخواهد بود.
منبع cryptoglobe.com brookings.edu