آیا کاهش رتبه آمریکا از سوی فیچ می‌تواند باعث افزایش قیمت بیت کوین شود؟‎

آیا کاهش رتبه آمریکا از سوی فیچ می‌تواند باعث افزایش قیمت بیت کوین شود؟‎

روز اول آگوست (10 مرداد)، رویداد مهمی در دنیای مالی رخ داد. فیچ ریتینگیز (Fitch Ratings)، آژانس معتبر رتبه‌بندی اعتبار، رتبه دولت ایالات متحده را از AAA به AA+ کاهش داد. این کاهش رتبه نشان‌دهنده کاهش اعتماد به توانایی دولت آمریکا برای مدیریت کارآمد مسئولیت‌های مالی خود بود. اما آیا این مسئله با سوق‌دادن سرمایه‌گذاران به سمت خرید بیت کوین به‌عنوان یک دارایی ارزشمند می‌تواند باعث رشد قیمت این ارز دیجیتال شود؟

باید اشاره داشت فیچ ریتینگیز یک شرکت آمریکایی و جزء سه شرکت برتر رتبه‌بندی اعتباری در جهان، در کنار شرکت‌های رتبه‌بندی اعتباری «استاندارد اند پورز» و «مودیز»، می‌باشد. شرکت رتبه‌بندی اعتباری فیچ در سال ۱۹۱۴ توسط جان نولز فیچ تأسیس شد. سپس در سال ۱۹۷۵ از سوی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا به عنوان سازمان رتبه‌بندی آماری ملی شناخته شد.

حال این کاهش رتبه اعتباری از سوی فیچ، سرمایه‌گذاران را به سمت موضعی محتاطانه‌تر سوق داده‌است و باعث‌شده تا بسیاری پول خود از دارایی‌هایی مانند سهام، نقره، نفت و اوراق قرضه بلندمدت خارج کنند. در این شرایط آن‌ها حرکت به سمت پول نقد و اوراق کوتاه‌مدت را ترجیح می‌دهند؛ زیرا در شرایط بی‌ثباتی اقتصادی گزینه‌های امن‌تری تلقی می‌شوند.

واکنش بازار

واکنش بازار به تصمیم فیچ برای کاهش رتبه اعتباری دولت ایالات متحده گسترده بود و به‌طور یکسان بر کالاهای اساسی، درآمد ثابت و اوراق قرضه و سهام تأثیر گذاشت. این مسئله برای مؤسسات مالی و سبدهای سرمایه‌گذاری مختلف، از جمله بیت کوین پیامدهایی خواهد داشت.

برخی معامله‌گران اکنون به این موضوع فکر می‌کنند که آیا کمیاب‌بودن بیت کوین و مقاومت آن در برابر سانسور می‌تواند از جنبش گسترده «فلایت تو سِیفتی» (Flight to Safety) به معنی پرواز به سوی یک جای امن، که با بدترشدن امتیاز اعتباری آمریکا ایجاد شده‌است، پناهگاهی بسازد. فلایت تو سِیفتی، پدیده‌ای در بازارهای مالی است و زمانی رخ می‌دهد که سرمایه‌گذاران دارایی‌هایی با ریسک بالای خود را می‌فروشند و به‌سوی سرمایه‌گذاری‌های مطمئن‌تر مانند طلا حرکت می‌کنند.

کاهش رتبه اعتباری تاثیر اندکی بر بازارها داشت

گزارش مودیز آنالیتیکس (Moody’s Analytics) در ماه می  به یک اثر دومینویی بالقوه اشاره داشت که در آن کاهش  رتبه بدهی خزانه‌داری ایالات متحده می‌تواند منجر به نزول بیشتر در بخش مالی شود. شایان ذکر است که تنها فیچ و اس‌اندپی به رتبه اعتباری ایالات متحده امتیاز AA+ داده‌اند. مودیز آنالیتیکس امتیاز این شاخص را همچنان در سطح AAA با چشم اندازی پایدار نگه داشته‌است.

جالب توجه است که هزینه بیمه‌کردن بدهی‌های دولتی ایالات متحده در برابر نکول، همان‌طور که در اسناد «بیمه نکول اعتباری» نیز مشخص است، پس از کاهش رتبه اعتباری تا حد زیادی ثابت باقی مانده‌است. مسئله‌ای که ثبات آن در مواجهه با چنین خبری، شگفت‌انگیز است.

این ابزار مالی (بیمه نکول اعتباری) مانند یک بیمه‌نامه برای محافظت در برابر خطر نکول بدهی است و سرمایه‌گذاران در آن برای دریافت غرامت در صورت ناتوانی طرف مقابل در پرداخت بدهی (در این مورد، دولت ایالات متحده) حق بیمه پرداخت می‌کنند.

این ثبات نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران نگران تأثیر فوری کاهش رتبه اعتباری نیستند. یک دلیل بالقوه این است که اسناد خزانه‌داری ایالات متحده یکی از امن‌ترین سرمایه‌گذاری‌ها در سطح جهان محسوب می‌شود. زیرا پشتیبانی دولت این کشور را دارند. صادرکننده ارواق (قرض‌گیرنده) تضمین می‌کند که بدهی را با بهره آن در سررسید مشخص‌شده بازپرداخت کند.

به‌خاطر داشته باشید که با توجه به افزایش مداوم سود اوراق قرضه ۵ساله دولتی طی ۲ هفته گذشته، نوسانات روزانه سود کمتر اهمیت دارد. این امر می‌تواند به کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران به مدیریت بدهی توسط ایالات متحده مرتبط باشد و تقاضا برای سود بیشتر را افزایش دهد.

کاهش شاخص دلار آمریکا  باعث جذابیت بیت کوین خواهد شد

جدای از نوسانات بازدهی اوراق خزانه دولتی، کاهش شاخص دلار آمریکا (DXY) که ارزش دلار آمریکا را نسبت به سایر ارزها می‌سنجد می‌تواند دردسرساز شود. اگر این مسئله منجر به کاهش اعتماد به دارایی‌های سنتی شود، سرمایه‌گذاران احتمالاً به سراغ دارایی‌های جایگزین خواهند رفت که به‌طور بالقوه باعث افزایش جذابیت بیت کوین خواهد شد.

طی ۲ هفته گذشته، شاخص دلار آمریکا از ۹۹.۵ به ۱۰۲.۶ افزایش یافته‌است که به معنی تغییر احتمالی تمایلات سرمایه‌گذاران خواهد بود. ممکن است آن‌ها پول خود را از اوراق خزانه، سهام و کالاهای اساسی خارج‌کرده و به پول نقد پناه ببرند .این امر می‌تواند جذابیت دلار در شرایط بی‌ثباتی اقتصادی را برجسته کند.

چشم‌انداز نزولی قیمت بیت کوین در کوتاه‌مدت

ثبات هزینه‌های بیمه نکول اعتباری برای خزانه‌داری و تقویت دلار ایالات متحده بیانگر آن است که سرمایه‌گذاران در انتظار آشفتگی بازار، احتمالاً حجم دارایی‌های نقدی خود را افزایش می‌دهند.

در نتیجه، پس از کاهش رتبه اعتباری آمریکا، احتمالاً در کوتاه‌مدت شاهد رشد قیمت بیت کوین نخواهیم بود. حرکت اولیه سرمایه‌گذاران به سمت افزایش نقدینگی در خلال آشفتگی بازار، اغلب باعث غفلت آن‌ها از مزایای دارایی‌های غیرمتمرکز می‌شود.

در نهایت، با توجه به عرضه ثابت و کمیابی بیت کوین، نقش این ارز دیجیتال به‌عنوان یک دارایی ارزشمند در میان روند افزایش بدهی‌های دولت که می‌تواند ارزش پول نقد را کاهش دهد، برجسته خواهد شد. در نتیجه، ممکن است سرمایه‌گذاران به‌طور فزاینده‌ای بیت کوین را یک پناهگاه امن و یک طبقه دارایی قدرتمند در نظر بگیرند. که به دلیل ماهیت غیرمتمرکز آن در مقابل سانسور نیز مقاوم می‌باشد.

منبع cointelegraph.com

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.