اصلاح ساختار پول: وایت پیپر بیت کوین و همزمانی تاریخ عرضه آن با اعلامیه نود و پنج ماده‌ای مارتین لوتر

اصلاح ساختار پول: وایت پیپر بیت کوین و همزمانی تاریخ عرضه آن با اعلامیه نود و پنج ماده‌ای مارتین لوتر

هفته گذشته همانطور که در ایرانیتال گزارش کردیم سالگرد 15 سالگی عرضه وایت پیپر بیت کوین بود. اما نکته حائز اهمیتی که شاید کمتر به آن اشاره شده‌باشد همزمانی دقیق تاریخ عرضه این وایت پیپر با مقاله‌ای از مارتین لوتر، کشیش و معلم مسیحی، در سال 1517 میلادی است. 31 اکتبر روزی است که تا پیش از عرضه وایت پیپر بیت کوین، از آن به عنوان تاریخ آغاز اصلاحات پروتستانی یاد می‌شد. اما آیا ساتوشی ناکاموتو به طور اتفاقی چنین روزی را برای انتشار معرفی‌نامه یکی از بزرگترین اختراعات بشری انتخاب کرده‌است؟

اصلاحات پروتستانی

اصلاحات پروتستانی یک جنبش اصلاحی مذهبی بود که در قرن شانزدهم میلادی اروپا را درنوردید. این امر منجر به ایجاد شاخه‌ای از مسیحیت به نام پروتستانتیسم شد. نامی که به طور جمعی برای اشاره به بسیاری از گروه‌های مذهبی استفاده می‌شود که به دلیل تفاوت در آموزه‌ها از کلیسای کاتولیک روم جدا شدند.

اصلاحات پروتستانی در ویتنبرگ آلمان، به تاریخ 31 اکتبر 1517 آغاز شد. زمانی که مارتین لوتر، یک اصلاح‌طلب مذهبی، مطلبی را منتشر کرد که خود آن را بحث در مورد قدرت اغماض یا اعلامیه نود و پنج ماده‌ای خطاب کرد. از این اعلامیه عموماً به عنوان محرک اولیه برای اصلاحات پروتستانی یاد می‌شود. در آن زمان اعلامیه نود و پنج ماده‌ای، سوءاستفاده‌های مذهبی، خصوصاً مواردی همچون فروش آمرزش‌نامه را به چالش کشید.

لوتر مدعی شد که فروش آمرزش، نقض آشکار هدف اصلی اعتراف، توبه و بخشایش است و به مسیحیان به دروغ گفته‌شده که آن‌ها می‌توانند با خرید آمرزش به پاکی از گناه دست پیدا کنند.

اصلاحات پول!

تاریخ دوباره تکرار می‌شود. این جمله‌ای است که شاید به گوش همه شما خورده‌باشد. اما ساتوشی ناکاموتو احتمالاً به این جمله اعتقاد راسخی داشته‌است. هیچ بعید هم نیست که دانش‌آموخته علوم تاریخی باشد. چرا که تصادفی‌بودن این همزمانی در تاریخ عرضه، بسیار بعید است.

آنطور که نویسنده وب‌سایت «بیت کوین مگزین» می‌گوید، وایت پیپر بیت کوین، درستی بی چون و چرای کنترل دولت بر پول را به چالش کشیده‌است. همان طور که مارتین لوتر راست آیینی بی چون و چرای کلیسای کاتولیک را به چالش کشید.

اعلامیه نود و پنج ماده‌ای مارتین لوتر مستقیماً اقتدار اخلاقی و آموزه‌های کلیسای کاتولیک را که در آن روزها به دلیل اطاعت کورکورانه از قدرت‌ها مورد تردید قرار نمی‌گرفت، به زیر سوال برد. برای یک شهروند معمولی در آن زمان، کلیسا در مورد همه چیز حرف آخر را می‌زد و هرگز نباید مورد سوال قرار می‌گرفت. این سیستم برای مدت بسیار طولانی کار کرد تا اینکه یک روز مردم شروع به مطالبه‌گری کردند.

چنین تغییرات معناداری در نحوه دید مردم از جهان، مانند آنچه در دوران اصلاحات پروتستانی رخ داد، به یک‌باره اتفاق نمی‌افتد. یک سری اتفاقات بود که مردم را به سمت این سنت‌شکنی سوق داد.

سنت‌شکنی؛ از پروتستان تا بیت کوین

کلیسای کاتولیک در دهه 1500 تا 1510 بیشتر شبیه یک دولت عمل می‌کرد تا یک نهاد مذهبی. پاپ‌ها در آن روزگار مسئول بوروکراسی‌های عظیم بودند که به هر ریسمانی از ایجاد اتحاد گرفته تا ساختن ارتش و سوءاستفاده از ترس مراجعین به کلیسا برای ایجاد یک نهاد پول‌ساز فاسد، چنگ می‌زدند.

اساساً، طی قرن‌ها، کلیسای کاتولیک از مأموریت اصلی اشاعه انجیل و اطاعت از احکام خدا فاصله گرفت و بیشتر بر مسائل دنیوی مانند پول و قدرت متمرکز شد.

همین سنت‌شکنی در مورد پول و قدرت، اکنون در حال رخ‌دادن است و در بلاک‌های بیت کوین نهفته‌شده‌است. مجله تایمز در روز سوم ژانویه 2009 با انتشار مقاله‌ای و با اشاره به بیت کوین نوشت سیستم پولی جهانی به طور جبران ناپذیری شکسته‌شده‌است.

 

بشر در طول قرن‌ها بارها و بارها ثابت کرده‌است که وقتی قدرت مطلق بر زندگی دیگران به او داده‌شود، حتی وارسته‌ترین و نیک اندیش‌ترین افراد نیز فاسد می‌شوند. این یک نقص اساسی در خلقت آدمیزاد است. تنها کاری که ما به عنوان انسان می‌توانیم انجام دهیم این است که تا حد امکان این قدرت را از دست یک نفر یا یک گروه یا یک حکومت خارج و آن را بین تمام مردم توزیع کنیم.

این همان چیزی است که وایت پیپر بیت کوین را به بخشی اساسی و ضروری از تاریخ جهان تبدیل می‌کند.

پوله که دنیا رو میچرخونه

همه از پیر تا جوان می‌دانند که این پول است که دنیا را می‌چرخاند. به همین دلیل است که بیشتر مردم از رختخواب بیرون می‌آیند و به سر کاری می‌روند که از آن متنفرند تا تکه کاغذهای کوچکی را بدست آورند که به‌گفته دولت‌ها ارزشمند است. مردم این کار را به خاطر ارزشی که آن تکه‌های کاغذ دارد انجام می‌دهند.

درست مانند دوران مارتین لوتر که توده‌ها از داشتن قدرت تمام و کمال کلیسا راضی بودند، امروزه نیز مردم به کنترل دستگاه چاپ پول توسط دولت‌ها راضی هستند. اما در این بین تنها تعداد کمی به پرسش‌گری روی می‌آورند.

نادیده‌گرفتن تورم جهانی، مخصوصاً طی دو سال اخیر، برای یک مصرف‌کننده عادی کاری تقریباً غیرممکن شده‌است. بحران رو به رشد بدهی جهانی، یک مشکل حل نشدنی است که بانک‌های مرکزی تنها با چاپ واحدهای پولی بیشتر می‌توانند آن را حل کنند و در نتیجه ارزش آن‌ها را در یک مارپیچ بدهی باطل کاهش دهند تا نهایتاً به سقوط پولی برسند.

بیت کوین: پول جدید

با معرفی وایت پیپر بیت کوین و دست‌به‌دست شدن آن، به دنیا ثابت شد که راه بهتری نیز برای خلق پول وجود دارد. به گونه‌ای که قدرت و وسوسه را از چنگال اصطلاحاً رهبران ما برای چاپ پول جدید به دلخواه و منفعت خودشان خارج می کند.

بیت کوین این وسوسه ذاتی را با غیرمتمرکزسازی، شفافیت و عرضه محدود به سمت نابودی می‌کشاند.

این ویژگی‌ها هرگز در سیستم تجارت کالا به کالا، استاندارد طلا یا سیستم ارزهای فیات که در حال حاضر با آن زندگی می‌کنیم، وجود نداشته‌است. امروز، ما این فرصت را داریم که با پول بهتری که برای همه و نه فقط خواص، مفید است، جهان را بازسازی کنیم. این یک آزمون جمعی است که هرگز در تاریخ بشر آزمایش نشده‌است و ما نیز نباید به سادگی از آن بگذریم.

ما نتیجه پول‌های دیگر را دیده‌ایم. چرا پولی را امتحان نکنیم که نمی‌توان آن را به دلخواه چاپ کرد یا توسط دولت‌ها مصادره شود؟ چه چیز دیگری برای از دست دادن داریم؟ آب از سر ما گذشته‌است، مردم. یا به آزادی می‌رسیم یا طعمه ظلم و جور می‌شویم. یا مرگ یا آزادی. بشریت به کدام سمت خواهد رفت؟

به یاد داشته باشید:

“برای پیروز شدن به اکثریت نیاز نیست… بلکه یک اقلیت خشمگین و خستگی‌ناپذیر لازم است که شعله آتش آزادی را در ذهن انسان‌ها روشن کند.” – ساموئل آدامز

منبع bitcoinmagazine.com

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.