یک مقام بانک مرکزی: خرید ارزهای دیجیتال در صرافی‌های داخلی، خروج ارز محسوب می‌شود

یک مقام بانک مرکزی: خرید ارزهای دیجیتال در صرافی‌های داخلی، خروج ارز محسوب می‌شود

محمدرضا مانی‌یکتا، مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت بانکی مرکزی، اخیراً در صفحه X  (توییتر سابق) خود با اشاره به مصادیق خروج ارز از کشور گفت:« خرید ارز یا رمزارز با منشأ خارجی (ارزهای دیجیتالی که در خارج از ایران عرضه می‌شوند) در پلتفرم‌های داخلی» نیز خروج ارز محسوب می‌شود.

وی در تبیین این موضوع بیان داشت خروج ارز یعنی تبدیل منابع مالی ریالی به منابع ارزی از روش‌های زیر:

  • خرید منابع فیزیکی خارج از کشور
  • خرید منابع مالی نگه داری شده در خارج از کشور
  • خرید منابع مالی نگه‌داری شده در داخل کشور با منشا تولید در خارج از کشور
  • خرید منابع مالی نگه‌داری شده در خارح از کشور به شرط پرداخت ارز

به‌طور کلی او می‌گوید خرید ارز دیجیتال توسط مردم «مستقل از اینکه محل نگهداری آن ولت شخصی، پلتفرم داخلی، یا حتی پلتفرم خارجی» باشد، مصداق خروج ارز است.

اظهارات این مقام بانک مرکزی، به نظر حمایت گسترده وی از ریال دیجیتال می‌باشد. ریال دیجیتال یا ارز دیجیتال بانک مرکزی ایران، در واقع نسخه الکترونیکی ریالی است که قانونی بودن ویژگی مهم آن است. دولت‌ها نظارتی بر ارزهای دیجیتال جهانی ندارند، اما ریال دیجیتال زیر نظر دولت‌ و قوانین آن‌ قرار می‌گیرد. دیگر ویژگی‌ مهمی که ریال دیجیتال دارد دسترسی گسترده به خدمات بانک مرکزی است. به این ترتیب که افراد می‌توانند از این خدمات بدون واسطه بهره ببرند و این موضوع می‌تواند برای بسیاری از افراد جذابیت داشته باشد. ریال دیجیتال از طریق تلفن‌های هوشمند، کارت‌ها و رایانه قابل استفاده خواهد بود.

مسئولیت عرضه ریال دیجیتال با بانک مرکزی است

گفتنی است اواسط خرداد ماه، علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی اعلام کرد بانک مرکزی اجازه استفاده از ابزارهای مالی غیر فیزیکی را ندارد و عرضه ریال دیجیتال توسط این نهاد غیر قانونی است.

مجتبی توانگر رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در پاسخ به‌گفته خضریان به چند ماده قانونی اشاره کرد و گفت مجلس، عرضه ریال دیجیتال توسط بانک مرکزی را قانونی می‌داند. توانگر می‌گوید بند (الف) ماده(۱۰) قانون پولی و بانکی کشور نشان می‌دهد بانک مرکزی، مسئول تنظیم و اجرای سیاست پولی و اعتباری کشور است. از این رو، او بر مسئولیت بانک مرکزی در خصوص عرضه ریال دیجیتال تاکید کرد و گفت:

ریال دیجیتال اسکناسی است که به صورت دیجیتال بر بستر فناوری دفتر کل توزیع‌شده و توسط بانک مرکزی منتشر می‌شود.

این خبر را محمد رضا مانی یکتا، در نهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک اعلام کرد. او در مصاحبه اخیر خود گفت ریال دیجیتال، یک پروژه مهم بانک مرکزی است. آموزش، آگاهی، فرهنگ‌سازی، آموزش‌های تخصصی مرتبط با شبکه بانکی، از جمله اهدافی است که باید گام به گام تعریف شوند و به آنها برسیم. وی افزود خود پروژه نیز، از نظر فنی پیچیدگی‌های اجرایی متعددی دارد.

منبع

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.