چینالیسیز: چین ممکن است مخالفت با ارزهای دیجیتال را کنار بگذارد

چینالیسیز: چین ممکن است مخالفت با ارزهای دیجیتال را کنار بگذارد

عملکرد دولت چین این اواخر به گونه‌ای بوده‌است که احتمال می‌رود بخواهد باری دیگر به صنعت ارزهای دیجیتال ورود پیدا کند. این درحالی است که کشورهای همسایه چین موضع بسیار دوستانه‌ای نسبت به ارزهای دیجیتال از خود نشان داده‌اند و تاکنون به موفقیت‌های بسیاری دست یافته‌اند.

هنگ‎‌کنگ به یک بازار بسیار فعال از نظر حجم معاملات تبدیل شده‌است

شرکت تحلیلی چینالیسیز (Chainalysis) در گزارشی که به تازگی منتشر کرده‌است، می‌گوید که در سال گذشته حجم ارزهای دیجیتال منتقل‌شده به هنگ‌کنگ، با وجود اینکه تنها ۰٫۵ درصد از جمعیت چین را داراست، با حجم نقل و انتقالات ارزهای دیجیتال به خود کشور چین رقابت می‌کند. به گزارش چینالیسیز، هنگ‎‌کنگ بین جولای ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۳، به طور تخمینی ۶۴ میلیارد دلار ارز دیجیتال دریافت‌کرده و به یک بازار بسیار فعال از نظر حجم معاملات تبدیل شده‌است. برای مقایسه، چین در مدت زمان مشابه، ۸۶٫۴ میلیارد دلار تراکنش کریپتو داشته‌است.

گفتنی است چین در سال 2021 مجموعه‌ای از ممنوعیت‌ها را در حوزه ارزهای دیجیتال اعمال کرد. در حالی که هنگ کنگ با قدرت تمامی برنامه‌های وب 3.0 خود را پیش می‌برد. این روند ممکن است نشان‌دهنده این باشد که دولت چین در حال تغییر موضع خود در مورد دارایی‌های دیجیتال است، یا حداقل از میزان سختگیری‌اش کمتر شده‌است. طبق گزارش چینالیسیز در بازه زمانی مذکور، آسیای شرقی حدود ۸٫۸ درصد از فعالیت‌های جهانی ارزهای دیجیتال را به خود اختصاص داده بود.

دلایل ممنوعیت ارزهای دیجیتال در کشور چین از زبان تحلیلگران بازار

رابرت کیوساکی، سرمایه‌گذار سرشناس بازارهای مالی  و نویسندهٔ کتاب پدر پولدار پدر بی‌پول، در رابطه با محدودیت‌های کشور چین در خصوص صنعت کریپتو اظهار داشت که چین با این کار به دنبال هموار کردن مسیر برای استفاده از ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) خود یعنی یوان دیجیتال است.

رابرت باب هورمتس، نائب رئیس شرکت کیسینجر اسوشییتس (Kissinger Associates) که قبلا نائب رئیس شرکت خدمات مالی گلدمن ساکس بود نیز خاطر نشان کرد که دولت چین خواستار پیشرفت در حوزۀ ارزهای دیجیتال است، با این حال نگرانی بیشتر این کشور در مورد سلطه دلار در اقتصاد جهانی است. از این رو چین با تمرکز بر افزایش قدرت ارز فیات خود یعنی یوان، به دنبال راهی برای کاهش اتکا به دلار است. از طرف دیگر اقتصاد آمریکا اخیراً با شرایط پرتلاطمی روبرو بوده‌است. فدرال رزرو ایالات متحده با اتخاذ سیاست هاوکیش (انقباضی) در تلاش است تا از پس تورم افسارگسیخته در این کشور برآید. با این حال راهکار این بانک مرکزی یعنی افزایش نرخ بهره به قسمت‌های مهمی از اقتصاد آمریکا آسیب رسانده‌است.

همزمان با کاهش قدرت دلار آمریکا و تلاش برای حذف این ارز از معاملات بین المللی {به خصوص معاملات نفتی} وال استریت ژورنال خبری مبنی بر اینکه یکی از بزرگترین نهنگ‌های بیت کوین در جهان، دولت ایالات متحده است منتشر کرد. در حال حاضر این کشور تقریباً 200 هزار بیت کوین به ارزش فعلی بیش از 5 میلیارد دلار در اختیار دارد.

چینالیسیز در تحلیل خود از روند ممنوعیت‌ها در چین می‌گوید فعالیت در این حوزه همچنان با پرجاست. این موضوع نشان می‌دهد این ممنوعیت‌ها یا بی‌اثر بوده یا به‌طور ضعیف اجرا شده‌اند. از این رو این احتمال وجود دارد که چین مخالفت با ارزهای دیجیتال را کنار بگذارد و در این زمینه نیز با آمریکا رقابت کند.

منبع

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.