استیبل کوین‌ها در چه کشورهایی مورد استقبال قرار گرفته است؟

استیبل کوین‌ها در چه کشورهایی مورد استقبال قرار گرفته است؟

قانون‌گذاری ارزهای دیجیتال و استیبل کوین‌ها به یکی از مباحث اصلی دولت‌های سراسر جهان تبدیل شده است.  بر اساس تحقیقات انجام گرفته توسط وب سایت ایرانیتال، افزایش علاقهٔ سرمایه‌گذاران به فناوری‌هایی مانند بلاکچین، قراردادهای هوشمند، امور مالی غیرمتمرکز (دیفای) و استیبل کوین‌ها یکی از مهم‌ترین دلایل ورود قانون‌گذاران به این حوزه بوده‌است. در اکتبر 2021، صندوق بین المللی پول، دربارۀ پذیرش گسترده ارزهای دیجیتال، هشدار داد. بر اساس گزارشی که توسط این نهاد  قانونی در آن زمان منتشر شد، سیستم مالی سنتی می‌تواند به دلیل گرایش عموم مردم به ارزهای دیجیتال، در معرض آسیب شدیدی قراربگیرد؛ که البته به نظر آن‌ها، این آسیب بیشتر از جانب استیبل کوین‌ها خواهد بود.

استیبل کوین چیست؟

ارزهای دیجیتال همواره به عنوان بازاری با نوسانات بالا شناخته می‌شوند. از این رو استیبل کوین‌ها برای کسانی که می‌خواهند از نوسانات در امان بمانند و وجوه خود را از دست ندهند به وجود آمده‌است. درواقع استیبل کوین‌ها مانند پلی بین دنیای ارزهای دیجیتال و ارزهای فیات عمل می‌کنند. معمولااکثر استیبل کوین‌ها پشتوانه دلاری دارند. اما برخی از آن‌ها با طلا، ارزهای دیجیتال یا کالاهای با ارزش دیگر نیز پشتیبانی می‌شوند.

تاریخچه‌ای مختصری از استیبل کوین‌ها

BitUSD و NuBits دو استیبل کوینی بودند که برای اولین بار در سال 2014 عرضه شدند. BitUSD به جای ارز فیات توسط ارز دیجیتال بومی شبکه بیت شیرز (BitShares)، به نام BTS پشتیبانی می‌شود. توجه به این نکته نیز بسیار مهم است که در اواخر سال 2018، BitUSD برابری خود را با دلار آمریکا از دست داد و انتقادات شدیدی را برانگیخت. قیمت این استیبل کوین در حال حاضر حدودا 82 سنت است.  NuBitsنیز در سپتامبر 2014 توسط شبکه جنجالی Seigniorage عرضه شد. حاشیه‌های این شبکه در نهایت باعث شد تا  NuBitsنود و چهار درصد از ارزش خود را از دست بدهد. هر دوی این پروژه‌ها هنوز وجود دارند.

سال 2014، تولد بزرگ ترین استیبل کوین جهان از نظر ارزش بازار

ارز دیجیتال تتر در جولای ۲۰۱۴ ابتدا با نام ریل کوین (Realcoin) راه‌اندازی شد و سپس در ماه نوامبر همان سال به تتر (Tether) تغیر نام یافت. این استیبل کوین امروزه با ارزش بازار بیش از ۸۰ میلیارد دلار و با نام اختصاری USDT، در گردش است.

نگرانی مردم درباره تتر چیست؟

از قدیم بحث‌های زیادی وجود دارد که تتر به اندازه استیبل کوین هایی که صادر می‌کند پشتوانه مالی و ذخایر کافی ندارد. زیرا شرکت صادرکننده آن تا همین اواخر هیچگاه در مورد حسابرسی‌های خود به طور شفاف صحبت نکرده بود. بسیاری صرافی بیتفینکس که شرکت همکار تتر است را به ایجاد حباب قیمتی بیت کوین در سال ۲۰۱۷ متهم می‌کنند و معتقدند شرکت تتر و بیتفینکس با عرضه تتر و توزیع آن در این صرافی باعث دستکاری شدید قیمت‌ها شدند.

در ۲۵ آپریل ۲۰۱۹، اداره دادستانی کل نیویورک اعلام کرد که در حال بررسی شرکت آی‌فینکس (iFinex) می‌باشد. آی‌فینکس در حقیقت شرکت مادر صرافی‌بیتفینکس و تتر است. همچنین در این اعلامیه، دادستان کل، بیتفینکس را متهم به استفاده ۸۵۰ میلیون دلار از سرمایه مردم برای جبران کمبودهای ذخیره ارزی تتر و نگه‌داری همبستگی آن با دلار آمریکا کرده بود. دو ماه پیش، پس از گذشت چهار سال، دادگاه، تتر و صرافی بیتفینکس را از هر اتهامی مبرا کرد.

ترازنامه تتر تمامی حدس و گمان‌های منفی را از بین برد

از آن‌جایی که مالکیت تتر به‌صورت کامل با یک شرکت متمرکز است و چون نحوه توزیع تتر مشخص نیست و میزان ذخایر ارزی آن مشخص نیست بسیاری معتقدند این شرکت به‌راحتی می‌تواند با خرید سایر ارزهای دیجیتال قیمت‌ها را دستکاری کرده و حتی پولشویی کند.

با این حال در تاریخ ده می 2023 تتر آخرین ترازنامه خود را منتشر کرد و نشان داد که مازاد ذخایر تتر به رکورد 2.44 میلیارد دلار رسیده است. این سند نشان می‌دهد که ذخایر تتر نقدشوندگی بالایی دارد، زیرا تقریباً %85 از سرمایه‌گذاری‌های آن در وجه نقد، معادل‌های نقدی و سایر سپرده‌های کوتاه‌مدت نگهداری می‌شود. همچنین در این گزارش تتر برای اولین بار سهم اختصاص داده شده‌ی خود در بیت کوین و طلا را نیز فاش کرد.

پذیرش استیبل کوین در ایالات متحده

نگرانی در مورد ارزهای دیجیتال و فقدان قوانین مشخص در این حوزه همواره با واکنش‌های ضد و نقیض همراه بوده است. در دسامبر 2021 جروم پاول، طی کنفرانس خبری در مورد ارزهای دیجیتال گفت:« دولت باید تمام تحولات این حوزه را زیر نظر داشته باشد اما ارزهای دیجیتال به طور کلی نگرانی برای ثبات اقتصاد ایالات متحده ایجاد نمی‌کند.» وی در این جلسه تاکید کرد که شرکت‌های عرضه کننده استیبل کوین باید مانند بانک‌ها تحت نظارت قرار بگیرند.

جروم پاول گفت اگر استیبل کوین‌ها به‌درستی قانون‌گذاری شوند، می‌توانند به بخش مفید و کارآمدی در یک سیستم مالی تبدیل شوند.پاول در دور اول ریاست بانک مرکزی ایالات متحده، یعنی از فوریه ۲۰۱۸ تا فوریه ۲۰۲۲ نشان داد که در مورد ارزهای دیجیتال موضع‌ مناسبی دارد. با این حال ماه گذشته یعنی ژوئن 2023، فدرال رزرو، طرح جدیدی تدوین کرد که بر اساس آن همکاری بانک‌ها با شرکت‌های ارز دیجیتال در مواردی مانند اعطای وام و پرداخت‌ها به شدت رسیدگی خواهد شد.

طرح جدید فدرال رزرو برای کنترل بازار استیبل کوین‌ها

این طرح جدید بر فعالیت‌ بانک‌ها حول محور ارز دیجیتال، فناوری بلاکچین و سایر مشارکت‌ها متمرکز خواهد بود. فدرال رزرو می‌گوید بانک‌های‌دولتی ملزمند قبل از عرضه یک استیبل‌کوین‌، نگهداری یا هرگونه معامله با آن،‌ تأییدیه کتبی این نهاد قانونی را دریافت کنند. گفته می‌شود هدف چنین طرحی محدودکردن همکاری بانک‌ها در فعالیت‌های مرتبط با صنعت کریپتو می‌باشد. شناسایی انواع ریسک‌ها و رسیدگی مناسب به ایمنی و سلامت سیستم بانکی از جمله دیگر اهداف این طرح می‌باشد. در این بیانیه همچنین عنوان شده‌است فدرال رزرو با تشکیل یک تیم تخصصی، بانک‌هایی که در حال همکاری با شرکت‌های ارز دیجیتال هستند را حسابرسی خواهد کرد.

گفتنی است یکی از دلایل مهم سوگیری جروم پاول نسبت به استیبل کوین‌ها بنا به گفته‌های خودش، حوادثی است که اخیرا در صنعت ارزهای دیجیتال رخ داده و ضرر بسیاری به امور مالی سنتی نیز وارد کرده‌است. یکی از آن حوادثی که باعث سقوط بازار ارزهای دیجیتال نیز شد فروپاشی استیبل کوین الگوریتمی لونا می‌باشد.

فروپاشی استیبل کوین الگوریتمی لونا

برخلاف سایر استیبل کوین‌ها مانند تتر (USDT)  یا یواس‌دی کوین (USDC) که توسط یک ارز فیات و سایر دارایی‌های نقدی پشتیبانی می‌شوند،UST، یک توکن با پشتوانه الگوریتمی است.

لونا (LUNA) ارز دیجیتال بومی شبکه لایه یک ترا است که توسط ترافورم لبز (TerraForm Labs) توسعه یافت و ایجاد شد. با توجه به طراحی لونا، حیات UST وابسته به تقاضا برای کوین LUNA بود. همچنین ترافرم لبز به کمک سرمایه‌گذاران قدرتمند خود (همچون صندوق جامپ کریپتو – Jump Crypto)، بازارسازی در صرافی‌های off-chain را انجام می‌داد و برابری را حفظ می‌کرد. رشد استیبل کوین UST خیره‌کننده بود؛ در مدتی اندک، حجم در گردش آن به بیش از ۱۸ میلیارد دلار رسید و توانست با جا گذاشتن BUSD به سومین استیبل کوین دنیا بدل شود. در مدتی مشابه، لونا نیز در شرایط خوبی به سر می‌برد و از اکثر ارزهای دیجیتال عملکرد قیمتی بهتری داشت.

تراژدی لونا چگونه بود؟

اتفاقی که برای این دو ارز دیجیتال افتاد این بود که سال گذشته به دلیل نامعلوم سرمایه عظیمی توسط نهنگ‌ها از پروتکل انکر خارج‌شده و باعث‌رسیدن قیمت UST به ۰.۹۴ دلار شد. سرمایه‌گذاران در این پروتکل استیبل کوین UST را به سپرده قرار می‌دادند و سود ثابت سالیانه دریافت می‌کردند. از طرفی دیگر با ریزش قیمت لونا و کاهش ارزش کل بازار آن به زیر ۴ میلیارد دلار، می‌توان گفت این استیبل کوین بدون پشتوانه شد. چراکه این استیبل کوین بر این اساس ساخته‌شده که یک دلار UST همواره می‌تواند با یک دلار لونا معاوضه شود. این در شرایطی است که اکنون ارزش کل بازار UST چیزی در حدود ۳ برابر ارزش کل بازار لونا است.

گرداب مرگ

این روند  منجر به ایجاد پدیده‌ای به نام گرداب مرگ (Death Spiral) شد. در طول این رویداد‌، میزان تقاضای آتی برای استیبل کوین‌ UST ضعیف و منجر به کاهش قیمت دارایی ذخیره لونا‌ شد. در هر مرحله به خاطر ترس ایجادشده، میزان فروش در هر دو سمت افزایش می‌یافت و سیستم ضعیف‌تر می‎شد. نهایتاً، میزان اعتماد درون سیستم به حدی کم شد که به فروپاشی کل سیستم منجر شد.

اتفاقاتی که در دنیای ارزهای دیجیتال افتاد، در تاریخ این کلاس دارایی بی‌سابقه بود؛ بیش از ۴۰ میلیارد دلار سرمایه از بین رفت و تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران خرد گرفته تا صندوق‌های میلیارد دلاری متحمل زیان شدند؛ برای اینکه وخامت این موضوع را دقیق‌تر درک کنید، توجه شما را به ورشکستگی بانک لمن برادرز (Lehman Brothers) جلب می‌کنم که زمینه‌ساز بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ در جهان شد. کمی پیش از ورشکستگی این بانک، ارزش بازار آن حدود ۶۰ میلیارد دلار بود. در مقام مقایسه، ارزش بازار لونا حدود ۳۰ میلیارد دلار بود. عواقب این امر آن قدر سنگین بود که حداقل هشت مورد خودکشی به خاطر از دست رفتن سرمایه در اکوسیستم ترا گزارش شده است.

واکنش دولت ایالات متحده به فروپاشی لونا

جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا یکی از افرادی بود که در مقام قانون‌گذار به سقوط این استیبل کوین واکنش داد. او گفت:« به نظرم این موضوع نشان می‌دهد که این محصولات رشد سریعی دارند و از این رو ثبات مالی را با خطراتی مواجه می‌کنند. برای همین ما به یک چارچوب قانونی مناسب نیاز داریم.» او در صحبت های خود خواست قانون‌گذاری در زمینه استیبل کوین‌ها تا پایان سال 2022 انجام گیرد.

پذیرش استیبل کوین در اروپا

سال 2022 به دلیل فروپاشی لونا سال جلب توجهات به این طبقه از دارایی دیجیتال بود. با این حال، در آن زمان اروپا همچنان دیدگاه مثبتی نسبت به این نوع ارز ارزهای دیجیتال داشت. به گزاش بانک مرکزی اسپانیا حجم تراکنش‌های ارزهای دیجیتال در منطقه اروپا افزایش چشمگیری داشته و تقریباً به ۸۴۵ میلیارد یورو رسیده است.  همچنین ۲۵ درصد از کل تراکنش‌های کریپتو در قاره سبز مربوط به استیبل‌کوین‌ها می‌باشد.

آن زمان پارلمان اتحادیه اروپا در آخرین پیش‌نویس مقررات بازار دارایی‌های دیجیتال اروپا (MiCA)، سازمان اوراق بهادار و بازارهای اروپا (ESMA) را به‌عنوان نهاد نظارتی ارشد حوزۀ ارزهای دیجیتال در این منطقه تعیین کرد. در آن زمان پیش نویس لایحه به این صورت نوشته‌شده بود که عرضه‌کنندگان استیبل کوین‌ها برای ادامه فعالیت خود ملزم به دریافت مجوز بانکی هستند.

در همان سال، بنکینگ سیرکل (Banking Circle) بانک اروپایی که بر پرداخت‌های بین‌المللی تمرکز دارد، اعلام کرد استیبل کوین USDC را به عنوان یک روش پرداخت می‌پذیرد و همچنین امکان تبدیل آن به ارزهای فیات را نیز فراهم می‌کند. میشال روپارل (Mishal Ruparel)، رئیس خدمات دارایی‌های مجازی در این بانک گفت:« برای بانک‌ها، توانایی پردازش استیبل کوین‌ها به اندازه پردازش ارزهای فیات اهمیت دارد. به همین دلیل بنکینگ سیرکل با اضافه کردن پرداخت‌های یواس‌دی‌کوین به دنیای استیبل کوین‌ها و ارزهای دیجیتال وارد می‌شود.»

پذیرش استیبل کوین در روسیه

یکی از کشورهای اروپایی که پی به پتانسیل استیبل کوین‌ها برد، روسیه می‌باشد. گزارش جدیدی از شرکت تجزیه و تحلیل بلاکچینی چینالایسیز (Chainalysis) نشان می‌دهد که استفاده از استیبل کوین‌ها در روسیه پس از تهاجم روسیه به اوکراین و آغاز تحریم‌های غرب و بالارفتن تورم در این کشور، افزایش یافته‌است. این گزارش که در 12 اکتبر 2022 منتشر شد، نشان می‌دهد که سهم حجم تراکنش‌های استیبل کوین در پلتفرم‌های روسی از 42 درصد در ژانویه 2022 به 67 درصد در ماه مارس همان سال افزایش‌یافته‌ و از آن زمان به رشد خود ادامه داده‌است. یکی از دلایل افزایش استفاده از استیبل کوین‌ها احتمالاً تعویض روبل روسیه با استیبل کوین توسط شهروندان عادی روسیه است تا ارزش دارایی‌های خود را دربرابر تورم بی‌سابقه این کشور حفظ کنند.

گزارش شگفت انگیز بروان هاوارد از میزان پذیرش استیبل کوین‌ها

تحلیلگران دریافتند که بازار استیبل کوین‌ها در سال 2022 به میزان بیش از 11 تریلیون دلار توسط مردم در پرداخت‌ها مورد استفاده قرارگرفته است. طبق این گزارش بیش از 25 میلیون آدرس کیف پول دیجیتال در دنیا بیش از 1 دلار در قالب استیبل کوین نگهداری می‌کنند. صندوق تامینی بروان هاوارد در این خصوص گزارشی ارایه داد و گفت استفاده از استیبل کوین‌‌ها در سال 2022 تقریبا با ویزا برابر بوده‌است. همچنین گفتنی است این رقم از ارزش بازار 1.4 تریلیون دلاری پی‌پل بسیار فراتر رفته‌است.

تحیلگران دریافتند که بازار استیبل کوین‌ها در سال 2022 به میزان بیش از 11 تریلیون دلار توسط مردم در پرداخت‌ها مورد استفاده قرارگرفته است. طبق این گزارش بیش از 25 میلیون آدرس کیف پول دیجیتال در دنیا بیش از 1 دلار در قالب استیبل کوین نگهداری می‌کنند. صندوق تامینی بروان هاوارد با بررسی طیف وسیعی از بلاکچین‌ها و راهکارهای لایه 2 متوجه شد استیبل کوین‌هایی مانند USDT، USDC، BUSD، و TUSD در سپرده‌های بانکی، خزانه داری ایالات متحده و سایر موسسات مالی با میزان نقدینگی بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

ماجرای ورشکستگی سیلیکون ولی بنک

در ماه مارس 2023، وزارت حفاظت مالی و نوآوری کالیفرنیا بانک سیلیکون ولی (Silicon Valley Bank) یا به اختصار SVB را تعطیل و شرکت بیمه سپرده فدرال (FDIC) را به عنوان متولی آن منصوب کرد. سیلیکون ولی یک بانک ۲۰۰ میلیارد دلاری با بیش از ۱۷۰ میلیارد دلار سپرده بود و ۱۶امین بانک تجاری بزرگ فعال در ایالات متحده محسوب می‌شد. با این حال اولین قربانی تعطیلی SVB  یکی از مهم‌ترین استیبل کوین‌ها در فضای کریپتو بود. شرکت سیرکل عرضه‌کننده استیبل کوین USDC که دومین استیبل کوین بزرگ از نظر ارزش بازار است ۳.۳ میلیارد دلار از پشتوانه استیبل کوین USDC را در بانک سیلیکون ولی نگه‌داری می‌کرد.

تعطیلی این بانک از سوی بسیاری به معنای از دست رفتن بخش مهمی از پشتوانه استیبل کوین USDC تلقی شد. همین موضوع باعث شد برابری USDC با دلار آمریکا کاملا از کنترل خارج شود و قیمت USDC حتی برای مدتی تا ۸۰ سنت افت کند.

تاثیر ورشکستگی سیلیکون ولی بنک بر قانون میکا

در پی سقوط بازار کریپتو در سال 2022 و ورشکستگی‌هایی مانند FTX، بلاک‌فای و تری اروز کپیتال، و سیلیکون ولی بنک، مقامات اروپایی تصمیم گرفتند مجموعه‌ای از قوانین ضد پولشویی را برای تراکنش‌های ارزهای دیجیتال اعمال کنند.

یکی از این قوانین، سقف 219 میلیون دلاری ( یا 200 میلیون یورویی) در تراکنش‌های روزانه استیبل کوین‌هایی مانند تتر و USDC است. با این حال گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر اینکه این قانون می‎تواند مقبولیت این دارایی‌های دیجیتال را در اروپا به خطر بیاندازد بیان می‌شود. پس از فروپاشی استیبل کوین الگوریتمی ترا و کاهش مختصر قیمت USDC در پی سقوط سیلیکون ولی بنک، رگولاتورها برای استیبل کوین‌ها قوانین سختگیرانه‌ای تنظیم کردند. به دلیل پشتوانه دلاری و پیوند قوی‌ آن‌ها با سیستم مالی سنتی، قانون‌گذاران نگران تأثیر احتمالی انحلال یک استیبل کوین بر روی بازار ستنی‌اند. از این رو قانون سقف تراکنش‌های 219 میلیون دلاری برای آن‌ها تنظیم شده‌است.

دو ماه پیش یعنی جولای 2023، عرضه‌کننده‌های استیبل کوین دارای ذخایر بانکی در اتحادیه اروپا با مقررات سختگیرانه‌تری روبرو شدند. طبق قوانین میکا هر استیبل کوینی که بیش از حد به سیستم مالی متصل باشد، با نیازهای سرمایه اضافی و نظارت متمرکز توسط اتحادیه اروپا مواجه خواهد شد.

ورود بانک تسویه‌حساب‌های بین المللی به عرصه استیبل کوین‌ها

بانک تسویه‌حساب‌های بین المللی (BIS) نیز اعلام کرد در سال جاری بیشترین تمرکز خود را بر روی بررسی ارزهای دیجیتال بانک مرکزی(CBDCs) و نظارت بر استیبل کوین‌ها خواهد گذاشت. این بانک اعلام کرد جهت بررسی و نظارت بیشتر بر استیبل کوین‌ها،‌ پلتفرمی راه‌اندازی خواهد کرد. پلتفرم پیکس ترایال (Project Pyxtrial) آزمایش جدیدی خواهد بود که توسط شعبه لندن این بانک جهت توسعه سیستم نظارتی استیبل‌کوین‌ها راه‌اندازی می‌شود. مدیر پیکس ترایال نیز اعلام کرد این پروژه‌ جهت نظارت بر ترازنامه‌ی استیبل کوین‌ها توسعه داده‌می‌شود و در سال جاری پیاده‌سازی خواهد شد.

بانک تسویه‌حساب‌های بین المللی در توضیح تصمیم خود گفت که اکثر بانک‌های مرکزی فاقد ابزار لازم جهت نظارت سیستمی بر استیبل کوین‌ها و جلوگیری از عدم تطبیق دارایی‌ها و بدهی‌ها هستند. پلتفرم پیکس ترایال جهت شکل دادن مقررات مالی، نظارتی و همچنین ایمن‌سازی اموال مردم، تکنولوژی‌های مختلفی را آزمایش خواهد کرد. این پروژه قرار است به ناظران و قانون‌گذاران در ایجاد چارچوب‌های سیاستی کمک شایانی کند.

پذیرش استیبل کوین در هنگ کنگ

سقوط شرکت‌های بزرگ ارز دیجیتال در سال جاری، پرسش‌هایی در مورد ثبات ارزهای دیجیتال و تأثیر آنها بر اکوسیستم‌ ارز فیات ایجاد کرد. هنگ کنگ که در آسیا یکی از مناطق پیشرو محسوب می‌شود با انتشار فلوچارتی نشان داد که دارایی‌هایی که پشتوانه استیبل کوین‌ها هستند، با تعدیل ارزش استیبل کوین‌ها می‌توانند نوسان قیمتی را تجربه کنند. به‌گفته بانک مرکزی هنگ کنگ، اتصال ارزهای دیجیتال به هم دیگر، اکوسیستم کریپتو را در برابر شوک‌های سیستماتیک آسیب پذیرتر کرده است.

طی ارزیابی اداره مالی هنگ کنگ (HKMA)، بی‌ثباتی ارزهای دیجیتال، از جمله استیبل کوین‌هایی با پشتوانه‌ دلار و طلا، به طور بالقوه می‌تواند به سیستم مالی سنتی نیز سرایت کند. هنگ کنگ قرار است برای عرضه‌کنندگان استیبل کوین دریافت مجوز اجباری کند اما در این بین به استیبل کوین‌های الگوریتمی اجازه عرضه نمی‌دهد. بر این اساس نهادهایی که فعالیت های قانونی کریپتو در هنگ کنگ را انجام می‌دهند، باید مجوز ارائه خدمات استیبل کوین را دریافت کنند.

در سال جدید اقتصادهای بزرگی مانند ایالات متحده، اتحادیه اروپا و ژاپن نیز در حال کار بر روی کنترل عرضه‌کنندگان استیبل کوین هستند. در گزارش HKMA آمده‌است: «ارزش دارایی‌های ذخیره یک استیبل کوین باید همیشه با ارزش کل استیبل کوین‌های موجود مطابقت داشته باشد». به همین ترتیب استیبل کوین‌هایی که پشتوانه الگوریتمی یا آربیتراژی دارند جز موارد مجاز در این منطقه اقتصادی مهم نخواهند بود.

با این حال نکات مثبت و مزایای استیبل کوین باعث شده است حامیان ارز دیجیتال و بلاکچین از دولت هنگ کنگ بخواهند تا یک استیبل کوین با پشتوانه دلار این منطقه برای رقابت با تتر و یواس‌دی کوین منتشر کند. این پیشنهاد بر اهمیت استیبل کوین‌ها به عنوان پلی بین سیستم مالی سنتی و اقتصاد دیجیتال تاکید می‌کند. در حال حاضر در این کشور تنها مؤسسات خصوصی مجاز به عرضه استیبل کوین هستند.

پذیرش استیبل کوین در کره جنوبی

کره جنوبی که با معرفی ترا لونا به یکی از پایگاه‌های مهم استیبل کوین الگوریتمی تبدیل شده بود اکنون مقررات سختی برای این حوزه تدوین کرده است. به گزارش کُریا‌تایمز (Korea Times)، دولت کره جنوبی صرافی‌های کریپتو را به دلیل حذف نکردن توکن لونا و استیبل کوین الگوریتمی یواس‌تی (UST) و ادامه دادن معاملات این دو ارز دیجیتال مسئول ضررهای وارد شده به سرمایه‌گذاران می‌داند. مجلس ملی کره جنوبی (Korean National Assembly) و دولت این کشور جلسه‌ای اضطراری با روسای صرافی‌های بزرگ ارزهای دیجیتال برگزار کردند تا درباره اقداماتی برای جلوگیری از تکرار فاجعه لونا و استیبل‌کوین UST صحبت کنند. به نظر می‌رسد قانونگذاران و مقامات مالی از تحمیل مقررات سختگیرانه‌تر در مبادلات ارزهای دیجیتال حمایت کنند.

صدور استیبل کوین با پشتوانه ارز فیات ملی کشورها

پذیرش استیبل کوین در ژاپن

گفتیم که استیبل کوین‌ها تنها مبتی بر دلار نیستند. در ژاپن نیز اخیرا خبری مبنی بر اینکه بایننس قصد دارد تا پایان سال 2024 یک استیبل کوین جدیدعرضه کند منتشر شد. هولدینگ بین المللی بایننس با انتشار بیانه‌ای اعلام کرد که با همکاری شرکت خدمات مالی و بانکداری «میتسوبیشی یواف‌جی» در حال بررسی پروژه‌ای باهدف عرضه یک استیبل کوین مبتنی بر ین ژاپن است. در ژوئن 2022، پارلمان ژاپن چارچوبی قانونی برای استیبل کوین‌ها معرفی کرد که براساس آن استیبل کوین‌ها باید مبتنی بر ین یا ارزهای فیات دیگر باشند. باید اشاره داشت این طرح در ژوئن امسال اجرایی شد.

پذیرش استیبل کوین در چین

پیش از این تتر، ارائه‌دهنده برتر خدمات مالی مبتنی‌بر بلاکچین و سازنده بزرگترین استیبل کوین جهان با همین نام، اعلام کرد که یک استیبل کوین با پشتوانه یوان چین راه‌اندازی کرده است.

این استیبل کوین که با نماد «CNH₮» عرضه شده‌است، نمونه دیجیتال یوان دیجیتال است و با نسبت یک به یک توسط یوان‌های نگهداری‌شده در خزانه تتر پشتیبانی می‌شود. این خزانه توسط شریک تتر یعنی کپیتال یونیون (Capital Union) مدیریت می‌شود.

سیرکل با هدف تصرف بازار اروپا استیل کوین یورویی EURC را راه‌اندازی می‌کند

شرکت سیرکل صادرکننده استیبل کوین USDC اخیرا طی همکاری جدیدش با شبکه استلار (Stellar) از راه اندازی استیبل کوین EURC در این شبکه خبر داده‌است. این استیبل کوین‌ جدید می‌تواند روی سه بلاکچین‌ لایه یک اتریوم (ETH)، آولانچ (AVAX) و شبکه استلار (XLM) اجرا شود. راه‌اندازی استیبل کوین جدید در استلار این پتانسیل را به سیرکل می‌دهد که درگاه‌های حواله اروپایی، پرداخت‌های برون مرزی، مدیریت خزانه‌داری و کمک‌های مالی را به‌طور قابل توجهی افزایش دهد.

جمع‌بندی

در این مطلب با شرح مختصری از روند پذیرش و قانون‌گذاری استیبل کوین‌ها در سراسر جهان با شما بودیم. در این مقاله سعی شد تا جای ممکن در مورد کشورهای مهم و نحوه برخورد آن‌ها با موضوع استیبل کوین‌ بررسی شود. بحران اخیر بازار ارزهای دیجیتال اهمیت داشتن یک چارچوب برای کاهش ریسک‌های احتمالی را پررنگ کرده‌است. از این رو همواره قوانین تغییر پیدا می‎کنند و یا به روز رسانی می‌شوند. برای مثال طبق بیانیه رسمی بانک تسویه حساب‌های بین المللی (BIS) در 16 دسامبر 2022، قرار است سقف 2 درصدی سرمایه‌گذاری دارایی‌های دیجیتال از جمله استیبل کوین‌ها و ارزهای دیجیتال در بانک‌ها از 1 ژانویه 2025 اجرا ‌شود. با این حال باید دید تا آن زمان چه تحولاتی اتفاق خواهد افتاد و چه تصمیمات جدیدی گرفته خواهد شد.

برچسب‌ها

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/iranital/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420