گوگل بارد (Google Bard) چیست؟

گوگل بارد (Google Bard) چیست؟

روز دوشنبه این هفته شرکت گوگل رقیبی برای ربات چت معروف ChatGPT به نام بارد (Bard) معرفی کرد؛ یک سرویس آزمایشی هوش مصنوعی که در هفته‌های آینده برای عموم کاربران منتشر خواهد شد.

ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل روز دوشنبه 6 فوریه با اعلام این خبر در یک پست نوشت که بارد «یک سرویس هوش مصنوعی آزمایشی مکالمه‌محور» است که به سوالات کاربران پاسخ می‌دهد و امکان شرکت در گفت‌وگوها را دارا است. به‌گفته پیچای، پیش از این که این محصول در دسترس همگان قرار گیرد، در دسترس گروهی از «افراد مورد اعتماد» قرار خواهد گرفت.

هنوز روشن نیست که بارد چه توانایی‌هایی دارد و چه توانایی‌هایی قرار است به آن اضافه شود اما به نظر می‌رسد که بارد نیز به مانند ChatGpt – چت باتی که به تازگی از سوی شرکت OpenAI از آن رونمایی‌شده – در رده چت‌بات‌ها دسته‌بندی خواهد شد. حالا سوال اساسی این است که آیا چت کردن با هوش مصنوعی قرار است جایگزین جست‌وجوی سنتی باشد؟

گوگل بارد توسط مدل هوش مصنوعی LaMDA (مخفف Language Model for Dialogue Applications) طراحی شده‌است. مانند ChatGPT، این مدل نیز یک نوع یادگیری ماشینی به نام “مدل زبان بزرگ” است که از مجموعه داده‌های گسترده‌ای آموزش دیده‌است و قادر است زبان انسان را درک کند.

این که گوگل دقیقاً چه کاری برای شما انجام خواهد داد و تفاوت آن با ChatGPT که به نظر می‌رسد مایکروسافت در حال به‌کارگیری آن در موتور جستجوی بینگ است، چه خواهد بود؟ در ادامه همه چیزهایی که باید بدانید را توضیح خواهیم داد.

گوگل بارد دقیقا چگونه مکالمات انسان‌ها را شبیه‌سازی می‌کند؟

مانند ChatGPT، Bard نیز یک ربات چت است که بر اساس الگوریتم‌های یادگیری عمیق به نام «مدل‌های زبان بزرگ»، که در این مورد LaMDA نام دارد، ساخته‌شده‌است.

برای شروع، Bard بر روی نسخه سبک LaMDA منتشر خواهد شد. گوگل می‌گوید این امر به آن اجازه می‌دهد تا چت‌بات را برای افراد بیشتری قابل استفاده کند. زیرا مدل کوچکتر به قدرت محاسباتی بسیار کمتری نیاز دارد.

بارد در روزهای اولیه خود در مرحله آزمایشی قرار خواهد گرفت که در آن گوگل بازخوردها را با آزمایش داخلی خود ترکیب خواهد کرد. علت آن نیز این است که چت‌بات‌ها با وجود تمام مزایایی که دارند، تمایل به رفتارهای منفی مانند کمک به حملات سایبری را نیز نشان داده‌اند.

قراردادن جت‌بات‌ها برای آزمایش عمومی مزایای بزرگی را به همراه دارد که گوگل از آن هیجان زده‌است. اما خطراتی را نیز به همراه دارد که نشان می‌دهد چرا غول جستجو برای معرفی بارد محتاط بوده‌است. اما ظهور ناگهانی ChatGPT، گوگل را به تعجیل وادار کرده و راه‌اندازی عمومی Bard را تسریع کرده‌است.

به رغم این که گوگل تخصص زیادی در توسعه محصولات هوش مصنوعی دارد. اما این شرکت رویکرد بسیاری محتاطانه‌تری در عرضه عمومی این محصولات در پیش گرفته‌است. این شرکت پیش‌تر از لامدا، مدل زبانی که بارد بر اساس آن توسعه یافت رونمایی کرده بود. اما نسخه‌ای از آن را به صورت عمومی عرضه کرد که به شدت محدود شده‌بود.

دلیل این احتیاط به این مسأله بازمی‌گردد که گوگل نیز به مانند بسیاری از غول‌های حوزه تکنولوژی نگران بازخوردهای بسیار منفی است که احتمال دارد در خصوص ربات‌های کاملا آزمایش نشده مطرح شود.

تفاوت Bard و ChatGPT در چیست؟

ما باید اطلاعات بیشتری را از گوگل در مورد اینکه دقیقاً مهارت‌های بارد گسترده خواهد بود و چگونه در محصولاتی مانند جستجو ادغام می‌شود از گوگل دریافت کنیم و احتمالاً در رویدادی در 18 فوریه توضیح داده‌خواهد شد.

همچنین هر دوی آن‌ها چت ربات‌هایی هستند که بر اساس «مدل‌های زبان بزرگ» ساخته‌شده‌اند. الگوریتم‌های یادگیری ماشینی که دارای طیف وسیعی از استعدادها از جمله تولید متن، ترجمه و پاسخ‌گویی به درخواست‌ها بر اساس مجموعه داده‌های گسترده‌ای هستند که روی آن‌ها آموزش دیده‌اند.

این دو ربات چت یا «سرویس هوش مصنوعی مکالمه آزمایشی» که گوگل، بارد را این‌گونه می‌نامد، نیز با استفاده از تعاملات انسانی طراحی شده‌اند تا آن‌ها را به سمت پاسخ‌های سلیس هدایت کند. با این حال، یک تفاوت بالقوه بین این دو این است که ChatGPT در حال حاضر به اینترنت متصل نیست. به این معنی که دانش محدودی از حقایق یا رویدادهای پس از سال 2021 دارد.

هنوز با پتانسیل واقعی چت‌بات‌ها فاصله داریم

در حالی که خبرهای اخیر در مورد ربات‌های چت بسیار هیجان انگیز است، ممکن است این سروصداها کمی از واقعیت فاصله داشته‌باشند. گوگل می‌گوید که «در تلاش است تا آخرین پیشرفت‌های هوش مصنوعی را به محصولات خود بیاورد». اما عرضه ربات خود را با نسخه سبک LaMDA شروع کرده است که نشان می‌دهد پیاده‌سازی آخرین فناوری‌ها در آغاز کار با محدودیت‌هایی روبرو است.

با این حال ما بدون شک منتظر جزئیات بیشتر از سوی گوگل هستیم. همچنین قطعا در آینده در مورد گوگل بارد و اینکه چگونه فناوری هوش مصنوعی دیگر در موارد دیگر ادغام می‌شود، بیشتر خواهیم شنید.

منبع techradar.com

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.