شبکه اینترنت، با مجموعهای از پروتکلها و استانداردها، این قابلیت را دارد که کامپیوترهای سرتاسر دنیا را به هم متصل کند. اینترنت در دهه 60 میلادی در قالب یک پروژه نظامی آغاز شد و بعد از نیم قرن این پروژه به حدی از پیشرفت رسید که مردم، کسب و کارهایشان را بر روی این بستر گسترش دادند. امروزه قطع شدن اینترنت ممکن است در زندگی مردم اختلال ایجاد کند و ضررهای زیادی به آنها وارد کند. اینترنت توانسته است در حوزههای مختلفی مثل حمل و نقل، آموزش، خدمات مالی و غیره تحولات اساسی ایجاد کند. تا سال 2025 به 22 میلیارد برسد.
اینترنت اشیا چیست ؟
با ارائه این توضیح اکنون میتوانیم به این سوال بپردازیم که اینترنت اشیا چیست؟ چه کاربردی دارد؟ پاسخ این سوالات ساده است، اینترنت اشیا یعنی اینکه بتوانیم اشیا مختلف را به شبکه اینترنت متصل کنیم. به این ترتیب، زمانی که به اینترنت متصلیم میتوانیم اطلاعات مختلف را ارسال و یا دریافت کنیم. این قابلیت همان هوشمند کردن وسایل، درست مانند گوشیهای دیجیتال است.
در حال حاضر شما با گوشی هوشمند خود میتوانید هر آهنگی که علاقهمندید را گوش کنید. گوشی شما با ارسال اطلاعات ( درخواست موسیقی موردنظر ) و دریافت اطلاعات (استریم یا دانلود کردن آهنگ) شما را به یک آرشیو بزرگ در یک پلتفرم موسیقیایی متصل میکند. نکته مهم در این فرایند در واقع متصل شدن (Connecting) است.
در این تکنولوژی سه اقدام انجام میشود:
۱. ارسال اطلاعات
۲. دریافت اطلاعات کرده و انجام یک عمل روی آن
۳. انجام هر دو مورد با هم
درواقع این سه مورد در کنار هم و با اتصال به شبکه کار میکنند.
کاربرد
خانههای هوشمند یکی از جذابترین نتایج استفاده از این تکنولوژی است. فکر کنید صاحب خانهای شدهاید که لامپهای آن با اتصال شبکه روشن و خاموش میشوند و همینطور بر خلاف لامپهای معمولی انتخاب شدت روشنایی آن بر عهده شما است. میتوانید دمای خانه را با ریموت کم و زیاد کنید. با قفلهای هوشمند جلوی وارد شدن بعضی از افراد خاص را بگیرید. داشتن چنین خانهای با چنین تکنولوژی ای ممکن است
سخن پایانی
این روش جدید به روشهای مختلف، چیزهای گوناگون را به اینترنت وصل میکند و یک تکنولوژی در حال رشد است. اگر این تکنولوژی مثل برق وارد زندگی روزمره مردم شود میتواند تغییرات بسیار مفیدی در زندگی آنها ایجاد کند.
منبع oracle