موجو لنز (Mojo lens)؛ لنزی که قرار بود جایگزین هدست‌های واقعیت مجازی شود اما دست از کار کشید

موجو لنز (Mojo lens)؛ لنزی که قرار بود جایگزین هدست‌های واقعیت افزوده شود اما دست از کار کشید

شرکت موجو ویژن (Mojo Vision) قرار بود با لنزهای چشمی هوشمندی که بازار می‌دهد تا نمایشگرهای واقعیت افزوده را دقیقاً روی کره چشم فرد قرار دهند، هدست‌های AR یا همان واقعیت افزوده بزرگ و حجیم را از رده خارج کند. این میکرو ال‌ای‌دی های هوشمند که سال 2020 در جریان رویداد نمایشگاه جهانی واقعیت افزوده (AWE 2022) برای اولین بار رونمایی شدند موجو لنز (Mojo lens) نام دارند.

سازنده این لنزها، شرکت موجو ویژن، در ماه آوریل سال گذشته سری اول جذب سرمایه خود را موفق شد با کسب 22.4 میلیون دلار به اتمام برساند. شش ماه بعد، این دور تقریباً دو برابرشده و به 43.5 میلیون دلار رسید. این کار با حسن نیت از سوی New Enterprise Associates (NEA) و Khosla Ventures، که دور دوم حذب سرمایه را با هم رهبری کردند، صورت گرفت. اما به نظر می‌رسد این سرمایه‌ها برای موجو ویژن ناکافی بوده و وب‌سایت ورج نهایتاً ژانویه امسال از لغو این پروژه خبر داد.

تک‌رانچ در این خصوص نوشت: ما شاهد نوآوری‌های Mojo Vision در چندین نمایشگاه بین المللی فناوری سی‌ئی‌اس (CES) بودیم و توسعه لنزهای چشمی AR این استارتاپ را  سال به سال می‌دیدیم. البته این جور چیزها زمان و پول زیادی می‌طلبد و این روزها پیداکردن هر یک از آن‌ها بسیار دشوار به نظر می‌رسد.

آنطور که مدیرعامل این شرکت، درو پرکینز، در آن زمان گفت آن‌ها مجبور به اخراج 75 درصد از نیروی کار خود شدند.

تاریخچه و معرفی موجو لنز

کمپانی موجو ویژن از سال ۲۰۱۵ بر روی لنزهای تماسی هوشمند کار می‌کند. آخرین نمونه آن لنز موجو است که در داخل خود از فناوری‌های فوق پیشرفته‌ای استفاده می‌نماید. تمام این فناوری در یک لنز تماسی بسیار نازک جمع‌آوری شده‌است.

این لنز تماسی پیشرفته، دارای کوچکترین صفحه نمایش با بالاترین تراکم پیکسل در جهان است که قادر به نمایش محتوای پویا می‌باشد. این صفحه نمایش تک رنگ از فناوری MicroLED بهره می‌برد. و قطری کمتر از ۰.۵ میلی متر دارد، وضوح این صفحه نمایش منحصربه‌فرد ۱۴۰۰۰ پیکسل در هر اینچ می‌باشد. این لنز به پردازنده ARM Core M0، یک رادیو ۵ گیگاهرتزی با قابلیت ارتباط با تأخیر بسیار کم، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ و یک مغناطیس‌سنج برای ردیابی حرکات چشم شما با دقت بسیار بالا مجهز شده‌است. وجود این فناوری‌های پیشرفته در کنار هم برای کاربران این امکان را فراهم می‌کند تا زمانی که مردمک چشم در حال حرکت سریع و نگاه به اطراف است تصویر در مقابل چشم ثابت بماند.

این دستگاه دارای یک میکرو باتری با فناوری بسیار پیشرفته پزشکی می‌باشد که در حلقه بیرونی لنز تعبیه شده‌است. همچنین با تست‌های انجام‌شده ثابت کرده‌است که از پس یک روز کامل بر می‌آید. برای شارژ این باتری از یک شارژ مخصوص بیسیم استفاده می‌شود. و از همه مهم‌تر برای کنترل این لنز تماسی پیشرفته نیازی به کنترل‌های دستی، تلفن هوشمند و … نیست، موجو ویژن یک رابط کاربری طراحی کرده‌است که با حرکات چشم شما تمام دستورات انجام می‌شود.

این‌ها توضیحاتی بود از آنچه این استارتاپ ساخته‌است که می‌توانست جای عینک‌های واقعیت افزوده بزرگ را بگیرد. اینکه چه سیاستی پشت تعطیلی این پروژه بود هنوز مشخص نیست و شاید هم هیچ‌گاه فاش نشود. اما متأسفانه فعلا خبری از عرضه چنین لنزهای در بازار نیست.

وریلی

البته موجو ویژن اولین شرکتی نیست که مجبور شد کار روی ابزارهای چشمی با تکنولوژی پیشرفته را متوقف کند. وریلی (Verily)، زیر شاخه‌ای از شرکت مادر گوگل، آلفابت، تحقیقات خود را در مورد لنزهای چشمی که می‌توانند سطح گلوکز کاربر را بسنجند، در سال 2018 متوقف کرد.

منبع roadtovr.com theverge.com techcrunch.com

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.