نگاهی به وضعیت دبی، شهری که به دنبال تبدیل‌شدن به قطب ارزهای دیجیتال است

نگاهی به وضعیت دبی، شهری که به دنبال تبدیل‌شدن به قطب ارزهای دیجیتال است

همزمان با اینکه دبی خود را به عنوان قطبی در آینده برای دارایی‌های دیجیتال معرفی می‌کند، غسّان جنبلات، مدیر فین‌تک در شرکت خدمات مالی Integrated Communications Channel، در مورد تحول صنعت ارزهای دیجیتال و بلاکچین در این شهر صحبت کرده‌است.

جنبلات در مصاحبه‌ای با ماها شاه از وب‌سایت فورکست (Forkast)، در مورد اقدامات انجام‌شده توسط امارات متحده عربی برای ایجاد چارچوب نظارتی ارزهای دیجیتال، استراتژی بلاک چین 2021 امارات و بخش کریپتو در مرکز چند کالایی دبی صحبت کرد. این مرکز بزرگترین منطقه تجارت آزاد امارات است.

جنبلات که شرکتش دارای مجوز در مرکز چند کالایی دبی است، می‌گوید سیاست درهای باز دولت امارات متحده عربی نسبت به رقابت و نوآوری، برای استارتاپ‌های بلاکچینی و ارز دیجیتال بسیار مفید خواهد بود.

خلاصه‌ای از مصاحبه این دو با محوریت دبی و هدف آن برای تبدیل‌شدن به یک قطب ارز دیجیتال را در ادامه آورده‌ایم. با ما در ایرانیتال همراه باشید.

ماها شاه:

اتفاقات زیادی در منطقه می‌افتد. شما همین تازگی در اجلاس فین‌تک دبی بودید. در آنجا چه موضوعاتی مطرح شد؟

غسّان جنبلات:

امارات متحده عربی به‌منظور ایجاد یک چارچوب قانونی برای ارزهای دیجیتال و بلاکچین تلاش کرده‌است. در سال 2019، امارات متحده عربی «استراتژی بلاک چین 2021 امارات» را راه‌اندازی کرد که هدف این طرح پردازش 50 درصد از تراکنش‌های دولتی بر روی بلاکچین است. ما همچنین مرکز چند کالایی دبی را داریم. این بازار بورس کالای ارز دیجیتال خود را در سال 2021 راه‌اندازی کرد. مرکز چند کالایی دبی همچنین دیجیتال شوگر (DigitalSugar) را راه‌اندازی کرد. یک پلتفرم مبتنی بر بلاکچین که تجارت شکر را در یک فضای دیجیتال امکان‌پذیر می‌سازد.

بخش ارز دیجیتال مرکز چند کالایی دبی برای پشتیبانی از فناوری‌های کریپتو و بلاکچین و نیز ترویج تجارت جهانی آن‌ها از طریق دبی راه‌اندازی شده‌است. امارات متحده عربی صرافی خود را برای ارزهای دیجیتال به نام بیت‌او‌آسیس (BitOasis) دارد. این صرافی میتنی بر بلاکچین ساخته شده‌است تا به کاربران در تجارت ارزهای دیجیتال کمک کند. عربین‌چین (ArabianChain) یکی دیگر از استارتاپ‌های بلاکچینی مستقر در امارات است که یک بلاکچین عمومی برای جهان عرب است.

ماها شاه:

VARA دبی [مرجع تنظیم دارایی‌های مجازی دبی] و همچنین منطقه آزاد ADGM [بازار جهانی ابوظبی] وجود دارد. نقاط قوت و ضعف این دو رگولاتور به خصوص از منظر صرافی‌ها چیست؟

جنبلات: مکمل یکدیگرند. هر دو هدف یکسانی از ترویج ارزهای دیجیتال و دارایی‌های مجازی، محافظت از سرمایه‌گذار و ترویج رشد کسب‌وکار مسئولانه دارند.

شما می توانید ببینید که VARA چگونه قوانین و مقررات مناسبی را برای تعریف دارایی‌های مجازی ایجاد می‌کند و همینطور می‌بینید که در ابوظبی نیز همین اتفاق می‌افتد. قطعا هماهنگی بین آن‌ها و به اشتراک گذاشتن اشتباهات و نحوه انجام بهتر و کارآمدتر کارها وجود دارد.

ماها شاه:

موقعیت استراتژیک دبی چگونه ممکن است آن را به عنوان یک مرکز پیشرو یا حداقل یک مرکز مهم برای دارایی‌های دیجیتال در آینده قرار دهد؟

جنبلات:

در مارس 2022، قانونی از سوی دبی که مقررات دارایی‌های مجازی را تعیین می‌کند، اجرایی شد. این قانون VARA را به عنوان یک نهاد نظارتی وضع کرد و VARA را امختار کرد تا قوانین و مقررات مناسب را ایجاد کند. مرجع تنظیم دارایی‌های مجازی دبی یا همان VARA دارایی‌های مجازی را نیز تعریف می‌کند. من می توانم دبی را به عنوان یک مرکز جهانی برای دارایی‌های دیجیتال ببینم. آن‌ها این کار را مسئولانه انجام می‌دهند.

هنگ کنگ اخیراً اعلام کرده‌است که برای سرمایه‌گذاران خرد در رژیم جدید نظارتی کریپتوی خود جا برای همه وجود دارد. بنابراین، هنگ کنگ اکنون به عنوان یک حوزه قضایی مناسب دارایی دیجیتال در نظر گرفته می‌شود. همچنین، هنگ کنگ اخیراً اوراق قرضه سبز را توکنیزه‌کرد، اولین مرجعی که این کار را در جهان انجام داد.

(اوراق قرضه سبز نوعی بدهی است که توسط مؤسسات دولتی یا خصوصی برای تأمین مالی خود صادر می‌شود و برخلاف سایر ابزارهای اعتباری، آنها را متعهد به استفاده از وجوه به دست‌آمده برای یک پروژه زیست محیطی یا مربوط به تغییرات آب و هوایی می‌کند.)

من می گویم دبی قطعاً یک مرکز جهانی در منطقه خود به‌همراه هنگ کنگ در آسیا خواهد بود.

ماها شاه:

عوامل مخرب هم وجود دارند. صرافی FTX نیز مجوز VARA را دریافت کرده‌بود. آیا مقامات در حال حاضر هر گونه خلأ در قوانین صدور مجوز را پر کرده‌اند؟

جنبلات:

قطعاً عوامل بد هم وجود دارند و VARA و سایر نهادهای نظارتی تمام تلاش خود را می‌کنند تا مردم را آموزش دهند. آموزش عمومی بسیار مهم است.

و وقتی نوبت به پذیرش دارایی‌های دیجیتال می‌رسد، باید نوجوانان را هم درنظر بگیرید. یک مثال برای شما می‌زنم. کریسمس گذشته، همسرم از پسرم پرسید که برای کریسمس چه می‌خواهد و او در پاسخ یک دارایی دیجیتال موجود در بازی آنلاین محبوب Fortnite را درخواست کرد. دو تا سه روز طول کشید تا همسرم این موضوع را که قرار است چیزی برای او بخرد که نمی تواند لمسش کند، هضم کند.

صنایعی مانند بازی، فشن و موسیقی می‌توانند به نوجوانان کمک کنند تا متوجه شوند دارایی‌های دیجیتال چیست و آن‌ها را به طور گسترده بپذیرند. البته، هنگام به اشتراک‌گذاشتن اموال یا سایر اطلاعات، باید با دقت و اعتبار آزمایی لازم انجام شود.

ماها شاه:

درباره درهم دیجیتال یا CBDC امارات به ما بگویید. آیا فکر می‌کنید به زودی منتشر می‌شود؟ انتظار دارید چه مسائلی همراه با درهم دیجیتال وجود داشته‌باشد؟

جنبلات:

آخرین برنامه این است که درهم دیجیتال تا اواسط سال 2024 رونمایی شود. یک چیز که باید در مورد درهم دیجیتال بدانیم، این است که توسط دولت پشتیبانی می‌شود. بنابراین از طرف من، بدون خطر است. توسط بانک مرکزی صادر و تضمین می شود و به عنوان یک پرداخت مطمئن، مقرون به صرفه و کارآمد عمل می‌کند.

به جای داشتن کارت اعتباری، کیف پولی خواهید داشت که دارای درهم دیجیتال است و توسط بانک مرکزی پشتیبانی می‌شود.

درهم دیجیتال برای اکثر پرداخت‌های داخلی، سوپرمارکت‌ها، مدارس، رستوران‌ها و هر چیزی در مرکز خرید در دسترس خواهد بود. هنگامی که صحبت از پرداخت های مرزی یا خرید آنلاین در خارج از امارات می شود، برای استفاده از درهم دیجیتال به نوعی قرارداد با سایر کشورها یا سایر خرده‌فروشان بزرگ مانند آمازون، گوگل پی یا مایکروسافت نیاز است.

اخیراً به رئیسم گفتم که وقتی درهم دیجیتال عرضه‌شود، 50 درصد حقوقم را به درهم دیجیتال می‌پذیرم و ممکن است این درصد با افزایش نرخ پذیرش افزایش یابد. پس حقیقت دارد. این طرح وجود دارد و من فکر می‌کنم دیر یا زود اجرایی می‌شود.

ماها شاه:

ایالات متحده در حال سرکوب کریپتو است و بیشتر صرافی‌های آمریکایی به دنبال حوزه‌های قضایی دوستانه‌تر هستند. آیا فکر می‌کنید که امارات از صرافی‌های داخلی حمایت می‌کند یا اجازه می‌دهد رقابت خارجی وارد شود؟

جنبلات:

امارات متحده عربی بر این اساس ساخته شده است که یک محیط بسته نیست، بنابراین قطعا رقابت را تشویق می‌کند. برای مثال بایننس، از روز اول در امارات بوده‌است.

رقابت در سطح محلی و همچنین پشتیبانی از استارتاپ های بلاکچین و ارزهای دیجیتال تشویق می‌شود. افراد بومی بیشتر از صرافی‌های محلی دبی استفاده می‌کنند. افرادی که می آیند و در دبی کار می کنند و شغل آنها مستلزم جابجایی در مناطق است، ممکن است طرفدار صرافی‌های بین المللی باشند.

منبع forkast.news

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.