چگونه پرداخت‌های پنهانی به حفظ حریم خصوصی بیت کوین کمک می‌کنند

چگونه پرداخت‌های پنهانی به حفظ حریم خصوصی بیت کوین کمک می‌کنند

یکی از الزامات در جهت ارتقای حریم خصوصی کاربران در شبکه بیت ‌کوین، تغییر آدرس‌ پرداخت‌های متعدد است. انجام این کار ممکن است این روزها ساده به نظر برسد، زیرا اکثر کیف پول‌ها به صورت خودکار آدرس‌های جدیدی را برای هر پرداخت ارائه می‌کنند. اما زمانی که نیاز به پذیرش پرداخت‌های مکرر از افراد مختلف است، چه باید کرد؟ اینجاست که مفهوم «کد پرداخت چندبار مصرف» که گاهی اوقات «آدرس مخفی» نیز نامیده می‌شود، بوجود می‌آید.

این آدرس‌های مخفی امکان استفاده از آدرس‌های ساده را برای پرداخت‌های تکراری فراهم می‌کند و در عین حال حریم خصوصی بلاکچین را با سخت‌تر کردن پیوند بین پرداخت‌ها به یکدیگر، حفظ می‌کند. در واقع این آدرس‌ها، روشی برای  ارتقای امنیت کاربران است.

چرا بیت کوین به کدهای پرداخت چندبار مصرف احتیاج دارد؟

در حال حاضر می‌توان، برای انجام معاملات و تراکنش‌ها با آدرس‌های یکبار مصرف از زیرساخت‌های پیچیده مانند سیستم پردازش پرداخت BTCPay Server، استفاده کرد. اما راه‌اندازی یک سرور کاملاً مجزا در کنار یک نود بیت کوین، استفاده کاربران را در پرداخت‌های دریافتی آسان‌تر می‌کند. اگر قصد دارید یک کمپین کمک مالی راه‌اندازی کنید، تعویض آدرس کیف‌پول دیجیتال به طور مداوم کاری بیهوده و زمان‌گیری است و همچنین درصد خطای کاربران در وارد کردن آدرس‌های جدید و متعدد افزایش می‌دهد. چرا که تعداد تراکنش‌های دریافتی شما در طول کمپین بسیار زیاد خواهد بود. پس در این صورت بهتر است از کد پرداخت چندبار مصرف استفاده کرد.

گذری به پروپوزال بهبود بیت کوین (BIP)

اولین پروپوزال بهبود توسط فردی به نام امیر تاکی ارائه شد. این BIP که در ۱۹ آگوست ۲۰۱۱ مطرح شد، BIP 0001 نام گرفت. BIP 0001 عملا شرحی از چگونگی فرآیند یک پروپوزال بهبود و استانداردهای لازم آن بود. اصطلاح کدهای چندبار مصرف در سال ۲۰۱۵همراه با مفهوم “آدرس‌های مخفی BIP”، توسط پیتر تاد (Peter Todd) مطرح شد. تا امروز حدود ۳۴۲ پروپوزال ارائه شده که ۴۲ پروپوزال به مرحله نهایی رسیده‌ و دو پروپوزال هم پذیرفته شده‌‌اند. باوجود اینکه پروپوزال اصلی هیچ گاه به عنوان BIP مطرح نشد و در جایگاه شست و سوم در بین سایر پروپوزال‌ها قرار گرفت، اما BIP47 پذیرفته شد و در حال توسعه قرار دارد. این پروپوزال بهبود بیت کوین، به افزایش کاربردهای دو کیف پول برتر بیت کوین یعنی سامورائی ولت (Samourai Wallet) و اسپرو ولت (Sparrow Wallet) کمک زیادی کرده است.

چرا بیت کوین به فکر پرداخت‌های خاموش یا پنهانی افتاد؟

پرداخت‌های خاموش بیت‌کوین یک پروپوزال بهبود است که توسط گروه فناوری عملیات بیت‌ کوین (Operations Technology Group ) که بهOptech معروف است، مطرح شد. لازم به ذکر است که اُپتک، یک سازمان غیرانتفاعی است که به کسب‌وکارهایی که از بیت کوین استفاده می‌کنند، فناوری‌های منبع باز ارائه می‌کند. این سازمان در اطلاعیه‌ای خبر از عرضه این پروپوزال داده بود و اعلام کرد که پرداخت‌های پنهانی بیت‌کوین، کاربران را قادر می‌سازد تا از یک آدرس عمومی بدون ثبت سابقه تراکنش‌های آن در بلاکچین به صورت عمومی استفاده کنند.

توسعه‌دهنده اصلی این پروپوزال، روبن سامسن (Ruben Somsen) براساس ایده‌ها و پروپوزال‌های مرتبط با حریم‌خصوصی کاربران که توسط سایر توسعه‌دهندگان بیت‌ کوین مطرح شده‌ بود، به فکر ایجاد پرداخت‌های پنهانی افتاد. پیشنهاد او در قالب  GitHub Gist با عنوان پرداخت‌های خاموش در ۱۳ مارس ۲۰۲۲ مطرح شد. پرداخت‌های بی‌صدا نوع دیگری از آدرس‌های مخفی می‌باشند اما از ویژگی‌هایی مانند اسکن بیت‌کوین، انواع اسکریپت و غیره بهرمند است.

مشکل اساسی که BIP47 داشت این بود که باید به گیرنده تراکنش، اطلاع داده می‌شد که در حال دریافت وجوه است به همین منظور بایستی پیش از تراکنش اصلی یک “تراکنش اطلاع‌رسانی” دریافت می‌کرد.  این کار باید در هر تراکنش برای فرستندگان مختلف انجام شود که فرستنده را متحمل کارمزد بسیار می‌کند و مقیا‌س‌پذیری نامطلوب شبکه نیز به مشکلات فرستنده و گیرنده اضافه می‌کند.

پرداخت‌های پنهانی چگونه کار می‌کنند؟

زمانی که فردی قصد انجام تراکنش و یا ارسال وجوه را از طریق پرداخت‌های خاموش دارد، در عمل همان کاری که در تراکنش‌های معمولی می‌کند را باید انجام دهد. اما چیزی که متفاوت است این است که فرستنده باید آدرس پرداخت‌ خاموش را در کیف پول خود وارد کند. پس از آن کیف پول، از سه کلید برای ایجاد یک آدرس منحصر به فرد و یکبار مصرف استفاده می‌کند که فقط گیرنده تراکنش می‌تواند آن را بکار گیرد. با پرداخت‌های پنهانی بیت‌کوین، گیرنده یک آدرس ثابت دارد. این یک آدرس واقعی بیت کوین نیست که گیرنده تراکنش را دریافت می‌کند، بلکه آدرسی است که فقط برای فرستنده و گیرنده تعریف شده است. در این نوع پرداخت‌ها، فقط گیرنده می‌تواند کلید خصوصی مربوطه را دریافت کند و وجوه ارسال شده به آن آدرس کنترل کند. همچنین گیرنده به منظور شناسایی پرداخت، باید هر تراکنش روی بلاکچین را بررسی کند.

این مفهوم نسبت به پروژه‌های حریم خصوصی قبلی ارتقا یافته است، زیرا نیازی به داده‌های اضافی بلاکچین ندارد. بسیاری از پیشنهادات قبلی برای انجام تراکنش‌ها در خارج از بلاکچین به فرستنده و گیرنده نیاز داشت ولی این موضوع در پرداخت‌های خاموش الزامی نیست. همچنین از منظر حفظ حریم خصوصی، آدرس پست شده عمومی را نمی‌توان به آدرس واقعی که در نهایت بیت کوین به آن واریز می‌شود، مرتبط کرد.

چگونه می‌توان از پرداخت‌های پنهانی بیت کوین استفاده کرد؟

پرداخت‌های خاموش بیت‌کوین هنوز در حال توسعه هستند و به مرحله نهایی نرسیده‌اند. توسعه دهندگان نسبت به این پروژه بسیار با دقت و محتاطانه عمل می‌کنند به همین دلیل فرایند توسعه آن به کُندی پیش می‌رود. پروپوزال بهبود بیت کوین به این ترتیب ابداع شده است تا خطر اضافه شدن باگ به پایگاه کُد را به حداقل برساند.

به گفته توسعه دهندگان این طرح، گیرنده یک آدرس پرداخت به اصطلاح خاموش ایجاد می‌کند و آن را به اطلاع عموم می‌رساند. سپس فرستنده یک کلید عمومی را از یکی از ورودی‌های انتخابی خود برای پرداخت می‌گیرد و آن را برای ایجاد یک آدرس مخفی که می‌تواند برای پرداخت‌ها استفاده شود، کمک می‌گیرد.

سپس پرداخت پنهانی برای تغییر آدرس عمومی انجام می‌شود و گیرنده با اسکن هر تراکنش در بلاکچین، پرداخت را ردیابی می‌کند. مزیت پرداخت‌های مخفی این است که آدرس‌ها را می‌توان به صورت عمومی بدون آسیب رساندن به حریم خصوصی کاربران پست کرد. در همین حال، برخلاف آدرس‌های مخفی و کدهای پرداخت قابل استفاده مجدد، پرداخت‌های بی‌صدا نیازی به داده‌های بلاک چین اضافی ندارند – اگرچه این هزینه محاسباتی برای گیرنده دارد.

در حالی که این اسکن از نظر محاسباتی بسیار گران است، می توان آن را بدون به خطر انداختن حریم خصوصی یا قابلیت تعویض از طریق سه بهینه سازی اصلی کارآمدتر کرد:

  • زمانی که یک آدرس پرداخت مخفی ایجاد می‌کنید، یک تاریخ «تولد» ایجاد کنید و آن را ذخیره کنید، تا زمانی که نیاز به بازیابی دارید، بتوانید به جای اسکن از بلوک پیدایش، فقط از آن بلوک به جلو در زنجیره شروع کنید.
  • فقط خروجی‌های تپروت را بررسی کنید، زیرا تعداد بسیار کمی از خروجی‌های بلاکچینی در حال حاضر به صورت پی‌تو‌تپروت Pay-to-Taproot (“P2TR”) هستند که درصد زیادی از تراکنش‌ها را به صورت خودکار حذف می‌کند و زمان اسکن را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.
  • به جای اسکن هر تراکنش در تاریخچه، فقط مجموعه UTXO را بررسی کنید، زیرا شما فقط به خروجی‌ها و ورودی‌های جدید برای آدرس پرداخت پنهان خود نیاز دارید.

 قدم‌های بعدی در پرداخت‌های بیت کوین

در حالی که پرداخت‌های پنهانی بسیار هیجان‌انگیز هستند، درک این نکته مهم است که هنوز روزهای اولیه این طرح است. همچنین بسیاری از رویکردهای کلیدی در این فضا برای آزمایش، بهینه سازی و ارتقا آن توسط بسیاری از افراد بررسی می شوند. پرداخت‌های پنهان بیت‌کوین ممکن است هرگز در شبکه اصلی ظاهر نشوند. ممکن است با پروپوزال دیگری جایگزین شود. با این حال، نکته دلگرم‌کننده این است که طرح‌های بهبود بیت کوین به منظور ارتقا امنیت کاربران این شبکه انجام می‌شود. پرداخت‌های حریم خصوصی بیت‌کوین موضوعی مهم است، بنابراین امیدواریم که توسعه‌دهندگان این شبکه بتواند معمای حریم خصوصی بیت‌کوین را حل کند. دیدن توسعه و پیشرفت روزافزون شبکه و توسعه‌دهندگان برای کمک به پیشبرد حریم خصوصی بیت‌کوین، همیشه هیجان‌انگیز است.

منبع: bitcoinmagazine

برچسب‌ها
بیت کوین

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/iranital/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427