دریافت کننده تراشه نورالینک توانست تنها با فکر کردن پستی را در X (توییتر) ارسال کند

دریافت کننده تراشه نورالینک توانست تنها با فکر کردن پستی را در X (توییتر) ارسال کند

نورالینک (Neuralink) نام یکی از شرکت‌های ایلان ماسک است که در حوزه ساخت ایمپلنت مغزی فعالیت می‌کند. دانشمندان نورالینک در تلاشند که انسانها بتوانند با استفاده از سیگنال‌های مغزی، کامپیوترها و ماشین‌ها را کنترل کنند. ایلان ماسک در توضیحات خود دو کاربرد اصلی از این تکنولوژی را بیان کرد: اول، ‌کمک به افراد فلج برای اینکه بتوانند از دستگاه‌های دیجیتال به طور کامل استفاده کنند و دوم برای بازگرداندن بینایی به افرادی که آن را از دست داده‌اند.

تله پاتی نورالینک: تراشه‌ای مخصوص افراد فلج

هم اکنون شرکت وی به یکی از مهم‌ترین دستاوردهای خود رسیده‌است. نولاند آرباو (Noland Arbaugh) مردی که تراشه مغزی این شرکت را دریافت کرده‌است، توانست تنها با ذهن خود پستی را در X (توییتر) ارسال کند. این جوان ۲۹ ساله‌ که در یک حادثه غواصی فلج شده است اولین فردی است که موفق شد با افکارش مطلبی را در صفحه اجتماعی خود به‌اشتراک بگذارد.

آرباو در ابتدا این ایمپلنت را در ماه ژانویه ۲۰۲۴ دریافت کرد. پیش از این، نورالینک یک مسابقه شطرنج آنلاین توسط یک بیمار دارای همین ایمپلنت را به صورت زنده پخش کرده بود. این تراشه که تله پاتی نام دارد می‌تواند تحول بزرگی در زندگی افرادی باشد که برخی توانایی‌های خود را از دست داده‌اند. یا از اول به همین صورت به‌دنیا آمده‌اند. آرباو می‌گوید:«جراحی من فوق‌العاده آسان بود. من به یک روز بعد از بیمارستان مرخص شدم و الان هیچ اختلال شناختی ندارم.»

بلایندسایت نورالینک؛ تراشه‌ای مخصوص افراد نابینا

هدف بعدی نورالینک، توسعه دستگاهی به نام بلایندسایت (Blindsight) است که وعده بازیابی بینایی را حتی به افرادی که کور مادرزادی هستند می‌دهد.

ایلان ماسک خاطرنشان کرد:«تراشه‌ بلایندسایت در حال حاضر روی میمون‌ها فعال است. وضوح تصویر آن در ابتدا مانند گرافیک‌های اولیه نینتندو پایین خواهد بود، اما در نهایت ممکن است حتی از دید طبیعی انسان هم فراتر رود. همچنین هیچ میمونی توسط دستگاه نورالینک جان خود را از دست نداده یا آسیب جدی ندیده است!

ایلان ماسک قصد دارد ایمپلنت خود را به عموم ارائه دهد تا مردم بتوانند ارتباط بهتری با کامپیوترها داشته باشند و به‌گفته او خطر ناشی از هوش مصنوعی را مهار کنند.

منبع

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.