شرکت نورالینک ایلان ماسک مجوز پذیرش بیمار برای کاشت تراشه‌های مغزی را دریافت کرد

شرکت نورالینک ایلان ماسک مجوز پذیرش بیمار برای کاشت تراشه‌های مغزی را دریافت کرد

استارتاپ کاشت تراشه مغزی ایلان ماسک، نورالینک (Neuralink)، اعلام کرد که تأییدیه “هیئت بررسی نهادی” (independent review board) را برای پذیرش بیماران دریافت کرده‌است.

نورالینک افراد مبتلا به کوادری پلژی را پذیرش می‌کند

بر اساس مقررات سازمان غذا و داروی ایالات متحده یا FDA، هیئت بررسی نهادی گروهی از دانشمندان و کارشناسان حقوقی هستند که به طور رسمی بر روی تحقیقات و آزمایشات انسانی در امور زیست پزشکی نظارت می‌کنند. اکنون با مجوز این نهاد، استارتاپ نورالینک به رهبری ایلان ماسک، در حال پذیرش افراد مبتلا به کوادری پلژی یا فلج چهاراندام است که در پی آسیب‌های شدید به مغز یا نخاع پدید می‌آید. این گام بزرگ امری است که مدت‌ها در انتظار آن بودیم؛ یعنی زمانی که تلاقی فناوری و تخیلات به واقعیت تبدیل می‌شود.

گفتنی است دانشمندان نورالینک در تلاشند تا بتوانند با استفاده از سیگنال‌های مغزی، کامپیوترها و ماشین‌ها را کنترل کنند. این تراشه‌ها نامشان رابط‌های مغز و کامپیوتر است و به اختصار BCI نامیده‌می‌شوند. تراشه‌های نورالینک از الکترودهای کوچکی استفاده می‌کنند تا هنگامی که در مغز قرار گرفتند بتوانند سیگنال‌های دریافتی نورون‌ها را بخوانند. سپس یک نرم‌افزار این سیگنال‌ها را رمزگشایی کرده و آنها را تبدیل به دستورات یا اقداماتی نظیر حرکت موس کامپیوتر یا یک بازوی رباتیک می‌کند.

مزایا و معایب نورالینک چیست؟

اما چنین وعده‌هایی از جانب ایلان ماسک یعنی توسعه یک تراشه مغزی برای کمک به انسان‌ها به جهت همگام‌شدن با هوش مصنوعی، تردیدها و نگرانی‌هایی را در میان دانشمندان علوم اعصاب و دیگر متخصصان برانگیخته است. از جمله این خطرها می‌توان به عفونت یا آسیب‌های مغزی در طول جراحی اشاره کرد. همچنین با توجه به اینکه تمام فعالیت‌های نورون‌های مغزی در طول کار با تراشه ثبت می‌شود، حریم شخصی افراد هم ممکن است به هم بخورد.

همچنین نگرانی‌هایی از این بابت وجود دارد که اگر دستگاه نورالینک به اینترنت متصل است، بالاخره هکرهای راهی برای هک و دزدیده‌شدن مستقیم اطلاعات از مغز ما خواهند یافت. علاوه بر خاطرات، اطلاعات مهم دیگری از جمله رمز کارت‌های اعتباری و مواردی از این قبیل در مغز ثبت می‌شوند. در آینده چه چیزی مانع دستیابی هکرها به این اطلاعات خواهد شد؟

باید اشاره داشت سال گذشته، سازمان غذا و دارو (FDA) درخواست این شرکت برای آزمایش‌های انسانی را رد کرد، اما در می 2023 نورالینک موفق شد مجوز لازم را دریافت کند.

منبع

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.