تعرفه جدید برق چالش جدیدی برای فعالان حوزه استخراج‌ ارز دیجیتال ایجاد کرده‌ است

تعرفه جدید برق چالش جدیدی برای فعالان حوزه استخراج‌ ارز دیجیتال ایجاد کرده‌ است

مشکلات مربوط به تعرفه‌ جدید قیمت برق صنعت استخراج، محدودیت‌های زمانی و فصلی و همچنین تعرفه‌گذاری جدید برق از مهم‌ترین مشکلات مطرح‌شده در بین فعالان حوزه استخراج در دورهمی انجمن بلاک‌چین بود.

طبق تعرفه جدید، سودآوری در حوزه استخراج ارز دیجیتال عملا غیرممکن شده است

پنل استخراج در دورهمی علمی انجمن بلاک‌چین در حالی برگزار شد که نمایندگان وزارت نفت و بانک مرکزی حضور نیافتند. در این نشست موضوع‌های علمی حوزه بلاک‌چین با محوریت صنعت استخراج به بحث گذاشته‌شد. همچنین آخرین وضعیت و روش‌های تامین انرژی صنعت استخراج ارز دیجیتال نیز بررسی شد.

در این نشست نمایندگانی از توانیر، سازمان بورس انرژی و ساتبا حضور داشتند، ابتدا فعالان این حوزه با بیان مشکلات خود از جمله افزایش نرخ تعرفه و عطف به ماسبق شدن قوانین پرداختند و گفتند این موضوع باعث بروز اختلاف حساب‌های بسیار و بدهکار شدن فعالان به وزارت نیرو شده‌است. آنها در این باره گفتند:

براساس نرخ جدید تعرفه ماینینگ و صنعت‌گران استخراج، عملا ماینینگ سودآوری ندارد.

مدیرعامل انجمن بلاک‌چین، عباس آشتیانی، می‌گوید: «در یک کلام صنعت ماینینگ مرده‌ است و این در حالی ‌است که کشور پر شده از کنفرانس‌های متفاوت در حوزه رمزارزها؛ عاشقان سینه‌چاکی که در کلام معتقدند ما باید با رمزارز تحریم را دور بزنیم، تولید کنیم یا حمایت کنیم. اما در عمل می‌بینم که تصمیمات منجر به سرکوب صنعت استخراج شده است.»

 

این در حالی است که روزگاری از ماینینگ به عنوان صنعتی برای کاهش فشارهای ارزی و افزایش فرصت‌های تجاری یاد می‌شد.

انرژی‌های تجدید‌پذیر راهکار تامین انرژی

محمد خدادادی، مجری طرح ارز دیجیتال شرکت توانیر در این بازه گفت: شاید کم اهمیت‌ترین حوزه بلاک‌چین، ماینینگ باشد. اما بحثی که در مورد ماینیگ کشور وجود دارد در اختیار توانیر نیست و تصمیم‌گیری کلان نیاز دارد. باتوجه به کم بودن تعرفه برق در ایران به نسبت دیگر کشورها با پدیده آربیتراژ و استخراج غیرمجاز مواجه شده‌ایم.

طبق‌گفته او وزارت نیرو تنها یک مولفه برای تصمیم‌گیری ندارد. صنعت استخراج ارز دیجیتال نمی‌تواند به دلیل محدودیت‌های شبکه به صورت مستمر روی تامین نیرو حساب کند. به همین دلیل یکی از راهکارها انرژی‌های تجدید‌پذیر است.

کارشناس گروه حقوقی و قراردادهای ساتبا هم توضیح داد: باتوجه به مشکلات شبکه برق کشور، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر یکی از راهکارها است. در این راهکار تامین پیوسته برق مورد نیاز مزارع استخراج در صورت بستن‌قرارداد دوجانبه در نظرگرفته شده‌است.

براساس مصوبه هیت وزیران ۱۴۰۱/۸/۲۲ این روش شامل نیروگاه‌های تجدیدپذیر جدیدالاحداث است. با این حال مصوبه دیگری در مورد مبادلات انرژی در بورس انرژی وجود دارد که صنعت ارز دیجیتال می‌تواند از تابلوی سبز بورس انرژی نیاز خود را تامین کنند. به همین دلیل محدودیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر جدیدالاحداث برداشته می‌شود.

علی نقوی مدیرعامل بورس انرژی ایران هم گفت: با استفاده از بورس انرژی، فعالان مجوزدار صنعت ماینینگ می‌توانند برای تامین پایدار انرژی مورد نیاز خود اقدام کنند. در این طرح متقاضیان می‌توانند به صورت ماهانه برای تامین برق اقدام کنند و دیگر شاهد قطعی‌ها مانند گذشته نیستیم.

در پایان این رویداد فعالان صنعت استخراج ارزهای دیجیتال مشکلاتی مانند بدهکار شدن به توانیر به دلیل عطف به ماسبق شدن تعرفه‌گذاری جدید برق، بدون اطلاع قبلی، را مطرح کردند که سوالات آنها بی‌پاسخ ماند.

منبع: پیوست

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.