ریپل چیست؟

ریپل چیست؟

ریپل یکی از معروف‌ترین ارزهای دیجیتال با سرعت تراکنش بالا و هزینه انتقال بسیار است. در این مقاله کوتاه به این سوال می‌پردازیم که این شبکه چیست.

ریپل، رقیبی برای بیت کوین

ریپل برای اولین بار در سال 2012  توسط جد مک کالب (Jed McCaleb) و کریس لارسن (Chris Larsen) به عنوان رقیبی برای بیت‌کوین ایجاد شد. با این حال کاربردهای این شبکه با دیگر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و اتریوم متفاوت است. برخلاف بیت کوین که از سیستم پرداخت همتا‌به‌همتا استفاده می‌کند، ریپل با هدف انجام تراکنش‌های بین‌المللی در سراسر جهان ایجاد شده است. در این شبکه می‌توان ارزهای فیات و انواع ارزهای دیجیتال را با یکدیگر مبادله کرد.

ریپل،رقیبی برای سوئیفت

ریپل، مشابه با سیستم سوئیفت (Swift) از سیستم مبادله دارایی و سیستم حواله، برای انتقال پول و سهام بین‌المللی استفاده می‍کند. در واقع می‌توان گفت این شبکه به عنوان رقیبی برای تمامی سیستم‌های پرداختی بین المللی مانند سوئیفت عمل می‌کند. در واقع هدف ریپل، کاهش هزینه کارمزد تراکنش‌ها، سریع‌تر کردن فرایند آن و غیرمتمرکزبودن انتقال پول بین بانکی و بین‌المللی است.

شبکه ریپل چگونه کار می‌کند؟

توکن بومی این سیستم توکن XRP است.  برخلاف بیت‌کوین، ارز دیجیتال XRP بر مبنای الگوریتم اثبات کار (PoW) ایجاد نشده است.  XRP از الگوریتم مخصوص به خود به نام الگوریتم اثبات پروتکل یا RPCA استفاده می‌کند. بنابراین، در این شبکه، تراکنش‌ها به وسیله اثبات کار (PoW) و یا اثبات سهام (POS) ثبت نمی‌شوند. همچنین این شبکه تنها به کاربران منتخب خود اجازه می‌دهد تا به اعتبارسنجی تراکنش‌ها شرکت کنند. در حال حاضر در لیست نودهای منحصر‌به ‌فرد یا (UNL) ، بیش از ۱۵۰ نود اعتبارسنج در این شبکه فعالیت می‌کنند. پس جهت انجام یک تراکنش نیازی به اجماع بین تمامی نودها نیست؛ بلکه زمانی که بیش از ۸۰ درصد لیست UNL تراکنش‌ها را تایید کنند، تراکنش انجام می‌شود.

کیف پول دیجیتال ریپل چیست ؟

ریپل هیچ کیف پول دیجیتال رسمی برای نگه‌داری توکن XRP به سرمایه‌گذاران خرد معرفی نکرده است. زیرا هدف این شرکت، ذخیره شدن این ارز دیجیتال به وسیله موسسات مالی و بانک‌ها است. با این حال چند کیف‌پول‌ کریپتو از این ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کنند.

Ledger
Trezor
Math wallet
Trust Wallet
Metamask
Atomic Wallet
پرونده قضایی

در سال 2018 کمیسیون اوراق بهادار آمریکا از این شرکت به دلیل فروش اوراق بهادار ثبت نشده شکایت کرد. این کمیسیون برای اینکه متوجه شود یک دارایی، اوراق بهادار است یا خیر از تستی به نام تست هاوی (Howey Test) استفاده می‌کند. این شکایت نیز بر اساس این تست مطرح شده است. ریپل نیز در دفاع از خود متوجه شد بعضی از اعضای کمیسیون از حامیان اتریوم هستند و بنابراین علیه آنها شکایت کرد و درخواست مشخص شدن وضعیت مالی آنها در حوزه ارزهای دیجیتال شد. البته با درخواست ریپل موافقت نشد اما این شرکت با استناد به سخنرانی‌های اعضای کمیسیون اوراق بهادار استدلال کند کمیسیون اعتقادی به غیرقانونی بودن اتریوم به عنوان یک اوراق بهادار ثبت نشده ندارد. از این رو مدیران ریپل بر این عقیده اند که می‌شود از همان راهکار اتریوم بر روی ریپل نیز استفاده کرد.

درگیری بین ریپل و کمیسیون اوراق بهادار همچنان ادامه دارد و هر دو طرف معتقدند که این پرونده به احتمال زیاد در سال 2023 بسته شود. رای دادگاه هر چه باشد، می‌تواند در آینده صنعت کریپتو به شدت تاثیرگذار باشد. گفتنی است روند پرونده در ماه‌های اخیر به نفع ریپل پیش رفته است.

آیا XRP سرمایه گذاری خوبی است؟

هیچ‌کدام از ارزهای دیجیتال با ثبات نیستند و توکن XRP نیز از این قاعده مستثنی نیست. اگر معتقدید که رشد ریپل ادامه خواهد داشت، سرمایه گذاری در XRP ممکن است نتایج ارزشمندی برای شما در پی داشته باشد.  به خصوص اگر ریپل در دادگاه علیه کمیسیون بورس آمریکا موفق شود، قطعاً شاهد یک جهش بزرگ و پامپ این ارز دیجیتال خواهیم بود. اما مثل همیشه با مسئولیت خودتان سرمایه گذاری کنید.

 

منبع ripple.com

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.