اسلیپیج (Slippage) در فضای کریپتو چیست و چطور در معاملات خود گرفتار آن نشویم؟

اسلیپیج (Slippage) در فضای کریپتو چیست و چطور در معاملات خود گرفتار آن نشویم؟

به زبان ساده اسلیپیج (Slippage) اختلاف بین قیمت مورد انتظار یک اوردر در یک صرافی ارز دیجیتال و قیمت در زمانی است که آن اوردر عملاً اجرا می‌شود.

شاید تصور کنید هنگام معامله ارزهای دیجیتال، وقتی قیمتی را ارائه می‌کنید، معامله شما دقیقاً با همان قیمت انجام می‌شود؛ اما باید بدانید که چنین نیست. در حوزه ترید ارزهای دیجیتال، اصطلاحات زیادی وجود دارند که اگر با آن‌ها آشنا نباشید نمی‌توانید سرمایه‌گذاری مطمئنی انجام دهید. یک از این موارد همین اصطلاح اسلیپیج است. بسیاری از تریدرها با آن و ریسک‌هایی که اسلیپیج باعث آن‌ها می‌شود، آشنایی ندارند. اما اسلیپیج چیست، انواع آن کدامند و راهکارهای کاهش آن چیست؟ در این مقاله، به معرفی کامل این مفهوم می‌پردازیم.

Slippage چیست؟

اسلیپیج یا «لغزش» به تفاوت قیمت معامله با قیمت مورد انتظار تریدر اشاره دارد. در واقع اسلیپیج هنگامی رخ می‌دهد که معامله‌گران به خرید یا فروش دارایی مذکور خود با قیمتی متفاوت از آنچه که در ابتدا قصد داشتند، می‌پردازند. بازارهای مختلف با سرعت زیادی به حرکت خود ادامه می‌دهند. از زمانی که یک اوردر یا سفارش وارد بازار می‌شود و هنگامی که آن سفارش اجرا و انجام می‌شود ممکن است شرایط موجود تغییر کند و باعث شود که معامله‌گران با قیمت متفاوتی مواجه شوند.

اسلیپیج در صرافی‌ها زمانی رخ می‌دهد که تریدرها معامله خود را با قیمتی متفاوت نسبت به قیمت درخواستی خود انجام می‌دهند. این تفاوت قیمت به دلیل زمان انجام سفارش رخ می‌دهد؛ در صورتی که نقدینگی کافی برای انجام سفارش وجود نداشته باشد یا بازار در نوسان باشد، قیمت نهایی سفارش ممکن است تغییر کند. پس این دو مورد دلایل اصلی وقوع چنین اتفاقی هستند.

همچنین اسلیپیج در هر بازار و در هر زمانی امکان پذیر است. با این حال، اغلب در طول نوسانات شدید و زمانی که شخص از مارکت اوردر (Market Order) استفاده کند مشاهده می‌شود.

تفاوت اسپرد و اسلیپیج

اصطلاح اسلیپیج نباید با اسپرد (Spread) اشتباه گرفته شود. اسپرد تفاوت قیمت پیشنهادی و قیمت درخواستی، به معنی تفاوت بین حداکثر قیمت برای خریداران و حداقل قیمت برای فروشندگان در دفترهای سفارش است. لغزش در زمان تسویه تراکنش رخ می‌دهد، زیرا به شکاف بین قیمت مورد انتظار و نتیجه نهایی مربوط می‌شود.

انواع اسلیپیچ در کریپتو

اسلیپیج ممکن است هم به شیوه مثبت و هم به شیوه منفی رخ دهد. اگرچه اکثر افراد آن را با از دست‌دادن سرمایه در ارتباط می‌دانند، اما اسلیپیج مثبت هم وجود دارد و می‌توان در آن سود کسب کرد.

اسلیپیج مثبت: اسلیپیج مثبت هنگامی رخ می‌دهد که پس از سفارش‌گذاری شما، قیمت دارایی کاهش می‌یابد. برای مثال، اگر قصد دارید ۱۰۰۰ واحد از ارز دیجیتال مدنظر خود را به قیمت یک دلار خریداری کنید، اسلیپیج می‌تواند سفارش شما را با قیمت ۰.۹۸ دلار انجام دهد که مشخصاً قیمت بهتری نسبت به قیمت اولیه است.

اگرچه وقوع اسلیپیج مثبت رایج نیست، اما در بازارهای پرنوسان ممکن است رخ دهد.

اسلیپیج منفی: وقوع اسلیپیج منفی رایج‌تر است و هنگامی رخ می‌دهد که در زمان پردازش سفارش، قیمت ارز دیجیتال مدنظر شما افزایش یابد و تعداد کوین‌های موجودی که با قیمت اولیه می‌توانید بخرید کاهش می‌یابد. در مثال قبل، تصور کنید که می‌خواهید ۱۰۰۰ کوین با قیمت یک دلار بخرید، اما اسلیپیج سفارش شما را با قیمت ۱.۰۲ دلار انجام می‌دهد و بدین ترتیب باعث می‌شود که قیمت معامله بالاتر از قیمت اولیه شود.

اسلیپیج معمولا هنگامی رخ می‌دهد که نوسان بسیار شدیدی در بازار وجود دارد یا سفارشات بسیار بزرگی وارد بازار می‌شوند. این نکته نیز قابل ذکر است که اسلیپیج معمولا در واحد‌های کوچک نظیر ۰.۰۵٪ یا ۰.۱۰ وجود دارد. هنگامی که شرایط پرنوسان‌تر شود، ممکن است شاهد اسلیپیج ده برابری باشیم، اما این شرایط آنچنان رایج نیست.

چطور می‌توان از بروز اسلیپیج جلوگیری کرد؟

وقتی می‌خواهیم از بروز اسلیپیج جلوگیری کنیم، در واقع منظورمان جنبه منفی و آزار‌دهنده‌ این مفهوم است. در بازارهای پرنوسان مانند کریپتو، به دلیل تغییر سریع قیمت ارزهای دیجیتال، تضمینی وجود ندارد که بتوانید از لغزش جلوگیری کنید. اما می‌توانید مقدار آن را برای خود به حداقل برسانید. راه‌حل‌های زیر می‌توانند برای کاهش چنین ریسکی به شما کمک کنند:

تعیین حد ضرر «Stop-loss»

حد ضرر به تنظیم کردن حداکثر ضرر برای یک معامله اشاره دارد. به‌طوری که یک معامله با رسیدن به حد ضرری که توسط کاربر تعیین شده، به‌صورت خودکار متوقف خواهد شد. تعیین حد ضرر در معاملات کمک می‌کند تا اگر در اثر لغزش، معامله شما با زیان بالایی روبه‌رو شد، آن معامله بسته شود تا ضرر بیشتری را متحمل نشوید. پس سعی کنید همیشه برای معاملات خود حد ضرر یا استاپ‌لاس قرار دهید.

استفاده از معاملات محدود «Limit Orders»

معاملات محدود یا لیمیت اوردر به ثبت سفارش در حجم و قیمت مشخص اشاره دارد. به طوری‌که هسته معاملات مؤظف می‌شود تا معامله بازشده را در قیمت تعیین‌شده به انجام برساند. به همین خاطر با استفاده از این نوع سفارش می‌توانید، با قیمتی تعیینی خود به معامله بپردازید. اما در این روش، اگر سفارش شما با قیمت تعیین شده‌تان قابل اجرا نباشد، معامله هم کلاً انجام نخواهد شد.

راه‌های جایگزین برای اجتناب از اسلیپیج

دور روش فوق می‌توانند در کاهش ریسک اسلیپیج به شما کمک کنند. اما طبیعتاً راه‌های دیگری هم برای این امر وجود دارند. به‌طوری‌ که:

  • می‌توانید قبل از ایجاد معامله، دفتر سفارشات و اطلاعات بازار را بررسی کنید تا اگر نوسان بزرگی در راه است، بتوانید آن را تشخیص دهید و معامله خود را به زمان دیگری موکول کنید
  • شما همچنین می‌توانید سفارشات بزرگ خود را به سفارشات کوچک‌تر تقسیم کنید تا هسته معاملات قادر به اجرای آن‌ها با قیمت پیشنهادی‌تان باشد
  • بهتر است تأثیر کارمزد تراکنش‌ها در صرافی‌های غیرمتمرکز را در نظر بگیرید تا اگر از اسلیپیج خلاص شدید، حالا کارمزد بالای ناشی از شلوغی شبکه دامن‌گیر شما نشود
  • برای معامله از صرافی‌ها یا بسترهایی با سرعت بالاتر استفاده کنید. چراکه هرچقدر بستر معاملاتی کندتر باشد، تغییرات قیمت بیشتری در آن رخ می‌دهد و خطر لغزش را تشدید می‌کند

جمع‌بندی

زمانی که قیمت یک ارز دیجیتال نوسان دارد یا نقدشوندگی پایینی دارد، اسلیپیج اتفاق می‌افتد. این مفهوم به اختلاف میان قیمت مدنظر شما و قیمت اجرای سفارش اشاره می‌کند. اسلیپیج در تمامی بازارها، به خصوص بازار کریپتو وجود دارد؛ پس دانستن آن و درک نحوه کارکردش، می‌تواند قدم مهمی برای سرمایه گذاری هوشمندانه‌تر باشد.

منبع coinloan.io primexbt.com

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.