سه مانع اصلی بیت کوین برای عبور از سطح مقاومت 28500 دلاری چیست؟

سه مانع اصلی بیت کوین برای عبور از سطح مقاومت 28500 دلاری چیست؟

بیت کوین هفته جدید را با احساسات مثبت سرمایه‌گذاران آغاز کرد. اما با این حال سه عامل اصلی مانع از صعود قیمتی این ارز دیجیتال به بیش از 28500 دلار شد. در این مقاله قصد داریم این سه مانع را بررسی کنیم؛ با ما همراه باشید.

چرا قیمت بیت کوین نتوانست از ۲۸٬۵۰۰ دلار عبور کند؟

در تاریخ 2 اکتبر، قیمت بیت کوین با 5.5 درصد افزایش به سطح 28600 دلار رسید، اما پس از آنکه حجم معاملات قابل توجهی در صندوق‌های قابل معامله بورسی آتی اتر (ETF) به وجود نیامد، قیمت این ارز دیجیتال اندکی کاهش پیدا کرد. از طرف دیگر افزایش قیمت اخیر بیت کوین در آغاز اکتبر که برای بسیاری از کاربران دلگرم کننده بنظر می‌رسید با اظهارات نمایندگان فدرال رزرو ایالات متحده به نگرانی در مورد رکود اقتصادی قریب الوقوع تبدیل شد.

بیت کوین با حفظ سطح حمایت 27200 دلاری در تاریخ 3 اکتبر، نشان داد که می‌توانیم به روند صعودی‌اش امیدوار باشیم. این ارز دیجیتال در تاریخ 5 اکتبر، به بالای 27500 دلار رسید. اما سه دلیل اصلی برای کاهش قیمت بیت کوین به زیر 28 هزار دلار چیست؟

1) تاثیر اقتصاد کلان آمریکا بر قیمت بیت کوین

اقتصاد کلان به بررسی عوامل بزرگ و تأثیرگذار بر اقتصاد یک کشور از جمله سیاست‌های دولت، تعاملات بازار، روابط بین‌المللی و شرایط اجتماعی و سیاسی مربوط به یک کشور می‌پردازد. هدف اصلی اقتصاد کلان، بهبود شرایط اقتصادی کشور و افزایش رفاه اجتماعی است. وضعیت اقتصاد آمریکا اخیراً بسیار پرتلاطم بوده‌است و فدرال رزرو این کشور به عنوان بخشی از تصمیمات اقتصاد کلان خود سیاست‌های هاوکیش (انقباضی) را اتخاذ کرده‌است. گفتنی است در سیاست هاوکیش نرخ بهره (باهدف کنترل تورم) افزایش می‌یابد. از این رو در تاریخ 2 اکتبر معاون فدرال رزرو ایالات متحده، مایکل بار (Michael Barr) اظهار داشت افزایش نرخ بهره باز هم ادامه دارد و به همین دلیل فعالیت‌های اقتصادی به احتمال زیاد کمتر خواهد شد.

وی همچنین خاطرنشان کرد که تأثیر سیاست مالی فعلی هنوز برای آن‌ها مشخص نشده‌است. بر اساس ابزار CME FedWatch، در حال حاضر بازار ۲۷٪ احتمال افزایش نرخ بهره در جلسه ماه نوامبر و ۳۶.۷٪ احتمال افزایش نرخ بهره در ماه دسامبر را می‌دهد. گفتنی است این ابزار توسط گروه بورس بازرگانی و کالای شیکاگو (CME Group) برای تشخیص تغییرات آتی نرخ بهره طراحی شده‌است.

صعود شاخص دلار آمریکا به بالاترین سطح خود در ۱۰ ماه گذشته

بر اساس داده‌های وزارت خزانه داری ایالات متحده، در تاریخ 3 اکتبر، سود واقعی اوراق خزانه داری 10 ساله ایالات متحده، معیاری که تورم را تعدیل می کند، به 2.47 درصد رسیده‌است. این رقم بالاترین سطح در 15 سال گذشته محسوب می‌شود. این پیشرفت تا حدی نشان می‌دهد که شاخص دلار آمریکا (DXY) به بالاترین حد خود در 10 ماه گذشته رسیده است. شاخص دلار یا به عبارتی DXY (Dollar Index) یک شاخص معاملاتی است که نشان‌دهنده ارزش دلار آمریکا در مقابل سبدی از ارزهای فیات خارجی است. این شاخص برای اندازه‌گیری تغییرات ارزش دلار در مقایسه با ارزهای دیگر استفاده می‌شود و معمولاً توسط تریدرها، سرمایه‌گذاران و متخصصان بازار ارز دنبال می‌شود.

علاوه بر این، به گزارش رویترز ایالات متحده به دلیل «اقتصاد انعطاف‌پذیر خود» به مقصد سرمایه‌گذاری جذاب‌تری تبدیل شده‌است که چشم‌انداز قوی‌تری در مقایسه با اروپا و چین دارد.

همبستگی بین شاخص دلار و روند قیمت بیت‌کوین یک موضوع پیچیده است زیرا این دو متغیر به طور مستقیم به یکدیگر وابسته نیستند، اما ممکن است تأثیرات غیرمستقیمی روی هم بگذارند. شاخص دلار میزان قدرت اقتصاد آمریکا و نحوه تأثیر آن بر روابط اقتصادی بین‌المللی را نشان می‌دهد. تریدرها می‌توانند با مشاهده تغییرات شاخص دلار، اطلاعاتی درباره تغییرات اقتصادی و تاثیر سیاست‌های مالی آمریکا بر بازار ارزهای دیجیتال را دریافت کنند. در مواردی که ارزش دلار تغییر می‌کند، می‌تواند تأثیراتی بر روند قیمت بیت‌کوین داشته باشد. اگر دلار قدرت خود را از دست بدهد و ارزش آن کاهش یابد، ممکن است سرمایه‌گذاران به بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال روی آورند.

2) کاهش معاملات بیت کوین

معاملات روزانه اسپات بیت کوین در صرافی‌های ارز دیجیتال به سطوحی کاهش‌یافته که از اواخر سال 2020 تاکنون مشاهده نشده‌است. چنین وضعیتی نشان‌دهنده کاهش مشارکت سرمایه‌گذاران بزرگ در معاملات است. طبق گزارش‌ها شرکت‌های تجاری بزرگ مستقر در ایالات متحده، مانند جین استریت گروپ و جامپ تریدینگ از اواخر ماه مارچ از بازارهای ارزهای دیجیتال فاصله گرفته‌تند. به گزارش بلومبرگ، افزایش نظارت‌ها به صنعت کریپتو و نبود قوانین واضح و شفاف دلیل فاصله این شرکت‌ها از بازار ارزهای دیجیتال بوده‌است.

۳) ناامیدی از تایید ETF اسپات بیت کوین

یکی از عوامل مهم رشد 68 درصدی بیت کوین در سال 2023، انتظار برای تایید ETFهای اسپات این ارز دیجیتال توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده بوده‌است. در ژوئن 2023 تعداد قابل توجهی از ETFهای مبتنی بر قیمت لحظه‌ای بیت کوین از سوی شرکت‌های مختلفی مانند بلک‌راک (BlackRock) درخواست مجوز کردند. با این حال، این درخواست‌ها نه تنها تایید نشدند بلکه ETFهای مبتنی بر معاملات آتی اتر که اخیرا عرضه شده‌اند نیز چندان مورد استقبال قرار نگرفته‌اند. گفتنی است در تاریخ 2 اکتبر شرکت‌های والکری (Valkyrie)، بیت‌وایز (Bitwise)، هشدکس (Hashdex)، ون‌اِک (VanEck)، پروشِرز (Proshares) و ول شِرز (Vol Shares) در حجم بسیار پایینی ETFهای آتی اتریوم را عرضه کردند.  چنانچه که قیمت اتر به بیش از 1810 دلار برسد، می‌توان احتمال داد که جریان سرمایه به این ارزدیجیتال افزایش خواهد یافت. در حال حاضر اتر با قیمت 1641 دلار معامله می‌شود.

نتیجه‌گیری

بیت کوین نتوانست از سطح مقاومت 28500 دلاری خود عبور کند و نمایندگان فدرال رزرو نیز در مورد افزایش نرخ بهره هشدار می‌دهند. در نتیجه، بنظر نمی‌رسد که این سطح مقاومت به این زودی شکسته شود. بزرگ‌ترین ارز دیجیتال جهان در زمان نگارش این مقاله با 3.74 درصد رشد به قیمت 2796 دلار معامله می‌شود.

منبع
برچسب‌ها

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/iranital/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420