اولین توافقنامه بین المللی هوش مصنوعی توسط شورای اروپا تصویب شد

اولین توافقنامه بین المللی هوش مصنوعی توسط شورای اروپا تصویب شد

روز گذشته در استراسبورگ، شورای اروپا به طور رسمی “کنوانسیون چارچوب در مورد هوش مصنوعی و حقوق بشر، دموکراسی و حاکمیت قانون” را تصویب کرد. این یک معاهده بین المللی و الزام آور قانونی است که در مورد استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی باید مدنظر قرار داد.

سند تصویب‌شده برای تمامی 46 کشور عضو شورا الزام آور است. این سند ضمن بررسی دقیق هرگونه پیامدهای منفی بالقوه استفاده از سیستم‌های هوش مصنوعی رویکردی برای طراحی، توسعه، استفاده و از کار انداختن سیستم‌های هوش مصنوعی ارائه می‌دهد.

در این بیانیه به نقل از ماریا پژچینوویچ، دبیرکل شورای اروپا آمده‌است:

«کنوانسیون چارچوب هوش مصنوعی اولین معاهده جهانی در نوع خود است که تضمین می‌کند هوش مصنوعی از حقوق مردم حمایت می‌کند. معاهده پاسخی به نیاز استاندارد حقوقی بین‌المللی است که توسط دولت‌ها‌ی قاره‌های مختلف پشتیبانی می‌شود.

شورا همچنین در بیانیه خود توضیح می‌دهد که این رویکرد به‌دلیل تفاوت‌هایی که در سیستم‌های حقوقی سراسر جهان وجود دارد ضروری است. همه کشورهای عضو، اتحادیه اروپا و 11 کشور غیرعضو در تهیه پیش نویس این معاهده طی دو سال گذشته مشارکت داشتند. نسخه نهایی این سند به تصویب وزرای امور خارجه کشورهای عضو رسید.

امنیت مردم پیش از توسعه هوش مصنوعی اولین الزام خواهد بود

این معاهده استفاده از سیستم‌های هوش مصنوعی را هم در بخش عمومی و هم در بخش خصوصی پوشش می‌دهد و دو راه برای رعایت آن وجود دارد: «طرف‌ها می‌توانند مستقیماً به مفاد کنوانسیون متعهد شوند یا به‌عنوان جایگزین، اقدامات دیگری را انجام دهند. یعنی رعایت مفاد معاهده و در عین حال، احترام کامل به تعهدات بین المللی در مورد حقوق بشر، دموکراسی و حاکمیت قانون.»

شرکت‌های فناوری تصمیم گرفته‌اند جدیدترین و قدرتمندترین فناوری های خود را به دلیل خطرات احتمالی سوء استفاده منتشر نکنند. به‌عنوان مثال مایکروسافت مدل VASA-1 خود را که برای تولید چهره‌های متحرک واقعی ساخته بود عرضه نکرد. OpenAI هم از مدل هوش مصنوعی شبیه‌سازی صدای قدرتمند خود رونمایی نخواهد کرد.

هر یک از طرفین معاهده باید یک مکانیسم مستقل برای نظارت بر رعایت کنوانسیون ایجاد کنند. همچنین، یک استثنا برای کنوانسیون وجود خواهد داشت: این کنوانسیون در مورد مسائل دفاع ملی و فعالیت های تحقیق و توسعه اعمال نخواهد شد. همچنین فعالیت‌ در راستای حفاظت از امنیت ملی باید پیرو وانین بین المللی و نهادها و فرآیندهای دموکراتیک باشد.

منبع: neowin

برچسب‌ها
هوش مصنوعی

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.