ری‌بیس توکن (Rebase Token) چیست؟

ری‌بیس توکن (Rebase Token) چیست؟

اگر به ارزهای دیجیتال علاقه مند هستید، تاکنون متوجه شده‌اید که قیمت بسیاری از دارایی‌های دیجیتال همواره تغییر می‌کند. این نواسانات، استفاده از ارزهای دیجیتال را به عنوان وسیله‌ای برای مبادله و یا ذخیره سرمایه، با چالش مواجه می‌کنند. ری‌بیس توکن‌ (Rebase Token) یا ‌الاستیک توکن (Elastic Token)، به دنبال ارائه راه‌حلی برای این مشکل است.

در این مقاله، به این موضوع میپردازیم که ری‌بیس توکن چیست، چگونه کار می‌کند و آیا برای شما سرمایه‌گذاری خوبی محسوب می‌شود یا خیر.

ری‌بیس توکن چیست؟

برخلاف سایر ارزهای دیجیتال که دارای عرضه ثابتی هستند، ری‌بیس توکن نوعی از ارز دیجیتال است که عرضه آن در راستای حفظ ثبات قیمت انجام می‌شود.

این توکن‌ها از طریق فرآیند عرضه مجدد در فواصل زمانی منظم (مثلاً هر 24 ساعت یکبار)  به ثبات قیمت دست می‌یابند. در طول فرایند عرضه و خرید این ارز دیجیتال، میزان عرضه توکن‌ها از قبل، بر اساس یک فرمول از پیش تعیین‌شده تنظیم می‌شود.

به عنوان مثال، اگر از زمان آخرین عرضه، تقاضا برای یک ری‌بیس توکن10٪ افزایش یافته باشد، عرضه توکن نیز به طور خودکار 10٪ افزایش می‌یابد. اگر تقاضا برای توکن کاهش یابد، عرضه نیز کاهش می‌یابد. این امر به معنای ثابت نگه داشتن قیمت توکن در مواجه با نوسانات عرضه و تقاضا است.

ری‌بیس توکن چگونه کار می‌کنند؟

بیایید نگاه دقیق‌تری به این توکن‌ها بیندازیم. اول از همه، درک این نکته ضروری است که ری‌بیس توکن‌ها، بر اساس قراردادهای هوشمند عرضه می‌شوند. قرارداد هوشمند، یک قرارداد خودکار است که شرایط توافق بین خریدار و فروشنده مستقیماً در  کد آن نوشته شده‌است. قراردادهای هوشمند همچنین امکان اتوماسیون فرآیندهای خاص، مانند تنظیم عرضه توکن در پاسخ به تغییرات تقاضا را فراهم می‌کنند.

هنگامی که یک ری‌بیس توکن ایجاد می‌شود، قرارداد هوشمند با استفاده از یک فرمول از پیش تعیین‌شده یا “قیمت هدف” میزان عرضه را تنظیم می‌کند. این فرمول معمولاً بر اساس بالاترین قیمت پیش‌بینی‌شده برای این توکن و ارزش بازار آن است.

به عنوان مثال، اگر ارزش بازار یک ری‌بیس توکن کمتر از قیمت هدف باشد، عرضه توکن به طور خودکار کاهش می‌یابد تا ارزش بازار افزایش یابد. برعکس، اگر ارزش بازار، بالاتر باشد، عرضه نیز افزایش می‌یابد.

فرایند ری‌بیس یک توکن چگونه است؟

به فرآیند تنظیم میزان عرضه یک توکن، “ری‌بیس” گفته می‌شود. این فرایند معمولا در فواصل منظم، معمولا هر 24 ساعت، آغاز می‌شود. هنگامی که یک ری‌بیس رخ می‌دهد، قرارداد هوشمند به طور خودکار فرمول از پیش تعیین‌شده را اجرا می‌کند و میزان عرضه توکن را در صورت نیاز تنظیم می‌کند.

نمونه هایی از ری‌بیس توکن

آمپلفورث (Ampleforth)

آمپلفورث یا  ارز دیجیتال AMPL یکی از اولین ارزهای دیجیتالی است که از عرضه الاستیک یا ری‌بیس استفاده می‌کند. در مورد آمپلفورث، قیمت پیش‌بینی شده به اندازه 1 دلار برای هر توکن است. برای دستیابی به این هدف، ری‌بیس هر 24 ساعت یکبار اتفاق می‌افتد.

با اینکه آمپلفورث قصد دارد مانند یک استیبل کوین عمل کند، اما باز هم نوسان قیمتی را تجربه می‌کند؛ چرا که با نواسان ارزش بازار، این ارز دیجیتال نیز مقداری تغییر قیمت را تجربه می‌کند.

آر اِم‌ پی ‌ال (RMPL)

آر اِم‌ پی ‌ال یک ارز دیجیتال است که از آمپلفورث فورک شده و از مکانیزم عرضه الاستیک مشابهی استفاده می‌کند. قیمت نهایی در نظرگرفته‌شده برای این توکن نیز 1 دلار  است، با این حال، RMPL از یک فرآیند ری‌بیس تصادفی استفاده می‌کند. این بدان معناست که میزان عرضه توکن‌های RMPL نه در پاسخ به پرایس اکشن، بلکه به‌طور تصادفی تنظیم می‌شود.

ری‌بیس برای RMPL حداکثر طی 48 ساعت اتفاق می‌افتد و زمانی آغاز می‌شود که قیمت به بالای 1.05 دلار یا به زیر 0.95 سنت کاهش یابد.

یام فایننس (YAM Finance)

یام فایننس (Yam) نیز یک ارز دیجیتال مشابه با مکانیزم آمپلفورث است. هدف Yam حفظ قیمت 1 دلار برای هر توکن است. یکی از جنبه های منحصر به فرد Yam این است که این ارز دیجیتال از استخر نقدینگی بهره‌ می‌برد.

با وجود اینکه Yam یک پروژه نسبتا جدید است، به سرعت مورد توجه قرار گرفته و در عرض دو روز پس از راه اندازی، به 600 میلیون دلار  ارزش قفل شده در استخر نقدینگی خود دست یافته است.

مزایا و معایب ری‌بیس توکن‌ها

درست مانند هر نوآوری دیگری، ری‌بیس توکن‌ها نیز دارای مزایا و معایبی هستند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم.

مزایا:

ثبات قیمت: مزیت اصلی این گونه ارزدیجیتال توانایی آن در حفظ ثبات قیمت است. با تعدیل خودکار عرضه در پاسخ به تغییرات تقاضا، ری‌بیس توکن‌ها می‌توانند قیمت خود را حتی در هنگام نوسان بازار، نسبتاً ثابت نگه دارند. این امر می‌تواند برای افرادی که می‌خواهند از  یک ارز دیجیتال به عنوان وسیله‌ای برای مبادله یا ذخیره سرمایه استفاده کنند جذاب باشد.

غیر متمرکز بودن: ری‌بیس توکن‌‌ها غیرمتمرکز هستند، به این معنی که توسط هیچ نهادی کنترل نمی‌شوند. این امر باعث می‌شود مدیریت شبکه توسط شخص خاصی انجام نگیرد.

پتانسیل افزایش پذیرش: به دلیل وجود یک قیمت ثابت، این نوع ارز دیجیتال می‌تواند برای سرمایه‌گذارانی که به دلیل نوسان‌ قیمتی، نسبت به بازار کریپتو تردید دارند، جذاب‌تر باشد. داشتن چنین مزیتی می‌تواند منجر به افزایش پذیرش در بین افراد و استفاده از این توکن‌ها بشود.

معایب:

پیچیدگی: این ارزهای دیجیتال هم از نظر فناوری و هم از نظر نحوه عملکرد پیچیده هستند. این موضوع می‌تواند درک و استفاده از آن‌ها را برای برخی از کاربران دشوار کند.

نوسانات: علیرغم تلاش برای حفظ ثبات قیمت، این توکن‌های از نوسانات بازار مصون نیستند. قیمت این ارزهای دیجیتال همچنان می‌توانند به‌طور قابل‌توجهی با نوسان همراه باشد.  هیچ تضمینی وجود ندارد که آن‌ها بتوانند قیمت ثابتی را در بلندمدت حفظ کنند.

خطر سقوط: مانند هر ارز دیجیتال دیگری، همیشه این خطر وجود دارد که یک ری‌بیس توکن سقوط کند. مسائل فنی، ضعف‌های امنیتی یا عدم پذیرش توسط جامعه از دلایلی است که یک ارز دیجیتال را زمین می‌زند.

آیا باید ری‌بیس توکن‌ها در پورتفوی شما باشند؟

مانند هر سرمایه‌گذاری دیگری، مهم است که از قبل در مورد خطرات و مزایای بالقوه یک دارایی کاملا مطلع باشید.

یکی از ریسک‌های بالقوه این نوع ارزدیجیتال این است که اساسا “ری‌بیس توکن” یک مفهوم نسبتاً جدید و آزمایش نشده در صنعت کریپتو محسوب می‌شود. این بدان معنی است که در حال حاضر اطمینانی به چشم انداز بلندمدت آن‌ها وجود ندارد. در پایان، اینکه آیا ری‌بیس توکن‌ها باید در پورتفوی شما باشند یا نه، به هدف شما از سرمایه‌گذاری، میزان ریسک‌پذیری و استراتژی کلی سرمایه‌گذاری شما بستگی دارد. مانند هر سرمایه گذاری دیگری، ضروری است که تحقیقات خود را انجام دهید و قبل از تصمیم گیری، تمام خطرات و مزایای آن را به دقت مطالعه کنید.

 منبع: cryptonews

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.