دانشمندان با ابزارهای هوش مصنوعی پروتئین‌های ناشناخته‌ای را در بدن انسان کشف کردند

دانشمندان با ابزارهای هوش مصنوعی پروتئین های ناشناخته‌ای را در بدن انسان کشف کردند

دانشمندان دانشگاه بازل و انستیتو بیوانفورماتیک سوئیس، در یک لحظه تاریخی در اکتشافات مولکولی، موفق شدند از قدرت دگرگون‌کننده ابزارهای هوش مصنوعی برای آشکارکردن پیچیدگی‌های پنهان میلیون‌ها پروتئین نامشخص استفاده کنند.

این تلاش پیشگامانه، با استفاده از آلفا فولد (AlphaFold)، یک ابزار هوش مصنوعی که با بیش از 50 سال داده‌های پروتئینی آموزش داده‌شده‌است، صورت گرفت. آلفا فولد نه تنها نگاهی اجمالی به ساختارهای سه بعدی پروتئین‌ها ارائه کرده‌است، بلکه 290 خانواده پروتئینی جدید و یک فولدینگ پروتئینی جدید را کشف کرده‌است.

فولدینگ یک فرآیند فیزیکی است که در آن پلی پپتیدها به یک ساختار مشخص سه بعدی می‌رسند. پلی پپتیدهاهمان پلیمرهایی هستند که از به هم‌پیوستن آمینواسیدها حاصل می‌شوند.

دستیابی به این ناشناخته‌ها که به تفصیل در نسخه اخیر مجله نیچر (Nature) درموردش گفته‌شده است، نشان دهنده جهشی عظیم در درک ما از جهان پروتئین است.

محققان سفری جامع را باساختن یک شبکه تعاملی متشکل از 53 میلیون پروتئین، با استفاده از ساختارهای کیفیت بالای آلفا فولد آغاز کردند. این شبکه گسترده به عنوان گنجینه‌ای برای پیش بینی خانواده‌های پروتئینی ناشناخته و درک عملکرد آن‌ها در مقیاس بزرگ عمل می‌کند.

دانشمندان از قدرت ابزارهای مبتنی بر یادگیری عمیق برای هدایت و کشف موارد جدید در اطلس جهانی پروتئین‌ها استفاده کردند. این رویکرد پتانسیل تحول آفرین هوش مصنوعی را در علوم زیستی نشان می‌دهد. همچنین راه را برای نوآوری‌ها، از تحقیقات بنیادی گرفته‌تا کاربردهای عملی، هموار می‌کند.

منبع cryptopolitan.com

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/iranital/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420