اینترنت ماهواره‌ای به گوشی‌های عادی آورده می‌شود؛ با کمک ماهواره بلوواکر ۳

اینترنت ماهواره‌ای به گوشی‌های عادی آورده می‌شود؛ با کمک ماهواره بلوواکر ۳

سپتامبر سال گذشته شرکت آمریکایی ای‌اس‌تی اسپیس موبایل (AST Space Mobile)، ماهواره‌ای غول‌پیکر به نام بلوواکر 3 (BlueWalker 3) را برفراز موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس به فضا پرتاب کرد.

آنتن بلوواکر ۳ یکی از درخشان‌ترین اجرام آسمانی کنونی است

بلوواکر ۳ نمونه اولیه‌ای از یک ماهواره مخابراتی است که می‌تواند اینترنت ماهواره‌ای را به‌طور مستقیم، بدون نیاز به هیچ‌گونه تغییر در سخت‌افزار، برای گوشی‌های همراه معمولی ارسال کند. این کار به لطف آنتن عظیم ۶۴ متر مربعی ای‌اس‌تی اسپیس موبایل امکان‌پذیر می‌شود. این بزرگ‌ترین آنتن تجاری به‌شمار می‌آید که تاکنون در مدار نزدیک زمین مستقر شده‌است. درنتیجه جای تعجب نیست که براساس مطالعه‌ای جدید، بلوواکر ۳ اکنون یکی از درخشان‌ترین اجرام آسمان است.

اخترشناسان روشنایی اجرام آسمانی را با استفاده از کمیتی به نام قدر ظاهری اندازه می‌گیرند. هرچه جسم روشن‌تر باشد، عدد قدر ظاهری آن کوچک‌تر است و حتی می‌تواند به ارقام منفی برسد. خورشید، ماه، زهره، مشتری و شباهنگ (درخشان‌ترین ستاره آسمان شب) همگی دارای قدر منفی هستند. ستاره‌ای مانند وگا (کرکس نشسته) قدری درحدود صفر دارد و قدر ستاره قطبی تقریبا دو است. مقدار دو معمولاً حد قدر ظاهری ستارگانی است که می‌توانیم در شهر ببینیم. در آسمانی صاف و دور از آلودگی نوری، رصد اجرام تا قدر ۶ نیز امکان‌پذیر است.

پیرو بنونوتی، مدیر مرکز حفاظت از آسمان در اتحادیه بین‌المللی نجوم، نوامبر گذشته در بیانیه‌ای گفت: «بلوواکر ۳ تغییری بزرگ در منظومه‌های ماهواره‌ای محسوب می‌شود و باید موجب تأمل ما شود.»

مشکل فقط خود ماهواره نیست. حتی رابط اتصال بلوواکر ۳ به مرحله فوقانی موشک نیز چهار برابر روشن‌تر از دستورالعمل‌های اتحادیه بین‌المللی نجوم برای اجرام بود. از زمانی که اسپیس ایکس ساخت ابرمنظومه ماهواره‌ای خود به نام استارلینک را آغاز کرده است، ماهواره‌های بسیار روشن این شرکت رگه‌هایی از نور را در تصاویر نجومی به جا گذاشته‌اند.

تعداد ماهواره‌ها صرفاً از نظر بصری بر نجوم اثرگذار نیست. انتقال سیگنال‌های تلفن از فضا همچنین بر نجوم رادیویی و توانایی استفاده از دیش‌های بزرگ برای مطالعه کهکشان‌های دور یا نظارت بر سیارک‌های خطرناک تاثیر می‌گذارد. این مسئله می‌تواند مشکلی بزرگ برای تاسیسات نجومی موجود و حتی آتی مانند رصدخانه آرایه کیلومتر مربعی (SKAO) باشند.

منبع iflscience.com

برچسب‌ها

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.