ییلد فارمینگ چیست؟

ییلد فارمینگ موضوع تابستان 2020 بود – دقیقاً چه چیزی است و کدام پروتکل ها از آن استفاده می کنند؟

فهرست مطالب

  • هفت پروتوکل محبوب ییلد فارمینگ
  • ریسک های ییلد فارمینگ

 

Yield Farming عملی برای ذخیره یا اعطای وام دارایی های رمزنگاری شده به منظور ایجاد بازده بالا یا پاداش در قالب ارز رمزپایه اضافی است. این کاربرد ابتکاری در عین حال پر خطر و ناپایدار مالی غیرمتمرکز (DeFi) اخیراً به لطف نوآوری های بیشتر مانند استخراج نقدینگی ، محبوبیت اش اوج گرفته است. در حال حاضر ییلد فارمینگ بزرگترین عامل رشد بخش نوظهور DeFi است و به آن کمک می کند تا از سقف بازار 500 میلیون دلار به 10 میلیارد دلار در سال 2020 برسد.

به طور خلاصه ، پروتکل های Yield Farming ارائه دهندگان نقدینگی (LP) را به مشارکت یا محبوس کردن دارایی های رمزنگاری شده خود در یک استخر نقدینگی مبتنی بر قرارداد هوشمند تشویق می کنند. این مشوق ها می توانند درصدی از هزینه های معاملاتی ، سود وام دهندگان یا توکن های دولتی باشند (مطلب استخراج نقدینگی را در زیر ببینید). این بازده ها به صورت سود درصدی سالانه (APY) بیان می شوند. هرچه سرمایه گذاران بیشتری بودجه ای را به استخر نقدینگی مربوطه اضافه می کنند ، ارزش بازده صادر شده افزایش می یابد.

در ابتدا ، بیشتر ییلد فارمر ها، استیبل کوین های معروف مثل USDT ، DAI و USDC را ذخیره می کردند. با این حال ، محبوب ترین پروتکل های دیفای اکنون در شبکه اتریوم کار می کنند و توکن های دولتی را برای به اصطلاح استخراج نقدینگی ارائه می دهند.

استخراج نقدینگی زمانی اتفاق می افتد که یک شرکت کننده در Yield Farming به عنوان غرامت اضافی پاداش توکن کسب کند و پس از اینکه کمپاند اقدام به صدور سرسام آور COMP یعنی توکن دولتی خود برای کاربران سیستم عامل خود کرد ، مورد توجه زیادی قرار گرفت.

بیشتر پروتکل های ییلد فارمینگ در حال حاضر به ارائه دهندگان نقدینگی با توکن های دولتی پاداش می دهند ، که معمولاً در صرافی های متمرکز مانند Binance و صرافی های غیرمتمرکز مانند Uniswap قابل معامله است.

 

هفت پروتوکل محبوب ییلد فارمینگ

ییلد فارمر ها اغلب از سیستم عاملهای مختلف دیفای برای بهینه سازی بازده سهام ذخیره شده خود استفاده خواهند کرد. این سیستم عامل ها وام های تشویقی و وام از محل نقدینگی را ارائه می دهند. در اینجا هفت مورد از محبوب ترین پروتکل های ییلد فارمینگ وجود دارد:

  1. Compound یک بازار پول برای اعطا و قرض گرفتن دارایی است که در آن سود کامپاند به صورت الگوریتمی تعدیل شده و همچنین توکن دولتی COMP نیز قابل کسب است.
  2. MakerDAO یک پیشگام اعتبار غیرمتمرکز است که به کاربران اجازه می دهد ارز رمزنگاری را به عنوان دارایی های وثیقه ای برای قرض گرفتن DAI ، یک استیبل کوین وابسته به دلار آمریکا، محبوس کنند. سود به صورت “پاداش ثبات” پرداخت می شود.
  3. Aave یک پروتکل وام دهی و وام گیری غیر متمرکز برای ایجاد بازارهای پول است ، جایی که کاربران می توانند دارایی را قرض بگیرند و سود کاملی را برای وام در قالب توکن AAVE (قبلاً به نام LEND) کسب کنند. Aave همچنین به دلیل تسهیل وامهای فلش و واگذاری اعتبار ، که در آن می توان وامها را بدون وثیقه به وام گیرندگان داد ، مشهور است.
  4. Uniswap یک صرافی غیرمتمرکز بسار محبوب (DEX) و بازار ساز خودکار (AMM) است که کاربران را قادر می سازد تقریباً هر جفت توکن ERC20 را بدون واسطه مبادله کنند. تامین کنندگان نقدینگی باید هر دو طرف مجموعه نقدینگی را با نسبت 50/50 درگیر کنند و در ازای آن سهم دستمزد معامله و همچنین توکن دولتی UNI را بدست آورند.
  5. Balancer یک پروتکل نقدینگی است که خود را از طریق سهام گذاری (استکینگ) انعطاف پذیر با بقیه متمایز می کند. در اینجا نیازی نیست که وام دهندگان به طور مساوی به هر دو استخر، نقدینگی اضافه کنند. در عوض ، تأمین کنندگان نقدینگی می توانند استخرهای نقدینگی سفارشی(شخصی) را با نسبت های مختلف توکن ایجاد کنند.
  6. Synthetix یک پروتکل نقدینگی مشتقات است که به کاربران اجازه می دهد دارایی های رمزنگاری شده مصنوعی را از طریق استفاده از اوراکل برای تقریباً هر دارایی مالی سنتی که می تواند داده های قابل اعتماد قیمت گذاری را ارائه دهد ، ایجاد کنند.
  7. finance یک پروتکل تجمیعی غیرمتمرکز خودکار است که به ییلد فارمرها اجازه می دهد تا از پروتکل های مختلف وام دهی مانند Aave و Compound برای بالاترین بازده استفاده کنند. Yearn.finance به صورت الگوریتمی به دنبال سودآورترین خدمات ییلد فارمینگ است و برای به حداکثر رساندن سود خود ، از ارزش گذاری مجدد استفاده می کند. هنگامی که توکن دولتی Yearn.finance یعنی YFI در یک مرحله به بیش از 000،40 دلار رسید ، باعث ایجاد دردسر در سال 2020 شد.

سایر پروتکل های ییلد فارمینگ قابل توجه عبارتند از: Curve ، Harvest ، Ren و SushiSwap.

 

 

ریسک های ییلد فارمینگ

ییلد فارمینگ می تواند به طرز باورنکردنی پیچیده باشد و خطرات مالی قابل توجهی را هم برای وام گیرندگان و هم برای وام دهندگان به همراه داشته باشد. معمولاً مشمول هزینه های بالای گاز اتریوم می شود و تنها در صورت تأمین هزاران دلار سرمایه ، ارزش خواهد داشت. همچنین در صورت بی ثباتی بازارها ، ریسک های بیشتری در ضرر های موقت و لغزش قیمت برای کاربران وجود دارد. CoinMarketCap دارای یک صفحه رتبه بندی برای ییلد فارمینگ است که یک ماشین حساب ضرر و زیان موقتی است و به شما در کشف ریسک های احتمالی خود کمک می کند.

از همه قابل توجه تر ، ییلد فارمینگ به دلیل آسیب پذیری های احتمالی در قراردادهای هوشمند پروتکل ها ، مستعد هک و تقلب است. این اشکالات یا باگ های کدگذاری می تواند به دلیل رقابت شدید بین پروتکل ها اتفاق بیفتد ، جایی که زمان بسیار مهم است و قراردادها و ویژگی های جدید اغلب بدون کنترل هستند یا حتی از نسخه های قبلی یا رقبا کپی می شوند.

نمونه هایی از آسیب پذیری ها که منجر به خسارات شدید مالی می شوند شامل پروتکل Yam (که به بیش از 400 میلیون دلار در روز های قبل از آشکار شدن یک باگ مهم رسیده بود) و Harvest.Finance ، که در اکتبر 2020 بیش از 20 میلیون دلار در یک هک نقدینگی از دست داد.

پروتکل های DeFi برای عملکرد یکپارچه و متداوم، غیرمجاز و وابسته به چندین برنامه کاربردی هستند. اگر از هر یک از این برنامه های مورد نظر سواستفاده شوند یا مطابق آنچه در نظر گرفته شده عمل نکنند ، ممکن است کل اکوسیستم برنامه ها را تحت تأثیر قرار دهد و منجر به از دست دادن دائمی وجوه سرمایه گذار شود.

رشد چشمگیری در پروتکل های پرخطر دیده شده است که به اصطلاح توکن های meme را با نام های حیوانات و میوه ها صادر می کنند و هزاران پاداش APY ارائه می دهند. توصیه می شود با دقت از این پروتکل ها استفاده کنید ، زیرا کد آنها تا حد زیادی کنترل نشده است و بازدهی آنها یکباره به خطر انحلال ناگهانی ناشی از نوسان قیمت تبدیل می شود. بسیاری از این استخرهای نقدینگی درگیر کلاهبرداری های پیچیده ای هستند که منجر به ” rug pulling ” می شوند ، در این کلاهبرداری توسعه دهندگان تمام نقدینگی را از استخر خارج می کنند و با برداشت سرمایه ها از آن فرار می کنند.

از آنجا که بلاکچین ذاتاً تغییرناپذیر است ، اکثرا تلفات DeFi دائمی هستند و قابل جبران نیستند. بنابراین توصیه می شود که کاربران واقعاً با خطرات ییلد فارمینگ آشنا شده و تحقیقات خود را از قبل انجام دهند.

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.