یافتن دوست دلخواه در «چت بات»؛ راه حل چینی‌ها برای افراد تنها

اخیراً میلیون‌ها زن و مرد چینی صاحب یک دوست عالی شده‌اند.

این دوست دلخواه و البته مجازی را می‌توان روی یک نرم افزار مکالمه به نام «چت بات» (chatbot) طراحی کرد. این نرم افزار توسط یک سیستم هوش مصنوعی به نام XiaoIce طراحی شده است که در حال حاضر تنها در چین ۱۵۰ میلیون کاربر دارد.

ملیسا، ۲۶ ساله یکی از کاربران این سیستم می‌گوید: «من دوستانی دارم که روان‌درمانی کرده‌اند که بسیار گران است و لزوماً نیز خیلی مؤثر نیست. اما وقتی مشکلاتمان را از مسیر این نرم افزار با دوست مجازی‌مان در میان می‌گذاریم، کاهش فشار و استرس را به خوبی احساس می‌کنیم. او واقعا حرف‌های آرامبخشی می‌زند.»

اکنون نسخه‌ای از این نرم افزار چه برای مردان و چه زنان، روی اکثر گوشی‌های هوشمند موجود در بازارهای چین وجود دارد.

کاربران می‌توانند از طریق پیام‌های صوتی و نوشتاری یا با تبادل عکس ارتباط برقرار کنند و حتی با دوست خود به تعطیلات مجازی بروند و با هم عکس‌های سلفی بگیرند.

به گفته لی دی، مدیر عامل شرکت XiaoIce این سیستم می‌تواند دست‌کم تا ۶۰ درصد تعامل میان انسان و سیستم‌های هوش مصنوعی را فراهم کند.

این شرکت که ابتدا توسط مایکروسافت به عنوان بخشی از برنامۀ دستیار شخصی هوشمند «کورتانا» راه اندازی شده بود، سرانجام سال گذشته از غول نرم افزاری ایالات متحده جدا شد و به گزارش بلومبرگ از آن زمان ارزش آن بطور قابل توجهی افزایش یافته و به ۱ میلیارد دلار رسیده است.

مهمترین ویژگی این نرم افزار، پشتیبانی عاطفی آن است. لی دی در این باره می‌گوید: «اگرچه ممکن است که هوش مصنوعی به اندازه یک انسان هوشمند نباشد، اما وقتی صحبت از گوش دادن دقیق به میان می‌آید، قوی‌تر است.»

به گفته او در حال حاضر اوج استفاده از این نرم افزار بین ۱۱ شب تا ۱ بامداد است، یعنی زمانی که تماس با دوستان برای «به اشتراک گذاشتن بدبختی‌ها» دشوار است.

لی دی تاکید دارد که این نرم افزار نمی‌تواند جایگزین مشاوره روانشانسی شود، بنابراین برای کاربرانی که دچار افسردگی شدید هستند همچنان مشاوره‌های پزشکی توصیه می‌شود.

این خطر وجود دارد که چت بات‌ها باعث ایجاد «وابستگی» و «اعتیاد» غیرواقعی در کاربران شوند. دنیت گال، کارشناس اخلاق هوش مصنوعی در دانشگاه کمبریج می‌گوید: «مشکل این است که کاربران با در میان گذاشتن احساسات خود با ماشینی که قادر به درک احساسات نیست، خود را فریب می‌دهند.»

لی دی اما در پاسخ می‌گوید: «اگر تعاملات انسانی کامل بود، ما دیگر نیازی به اختراع هوش مصنوعی نداشتیم.»

 

منبع: per.euronews

برچسب‌ها

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.