وال استریت ژورنال دربارهٔ ییلد فارمینگ در دیفای می‌گوید

الكساندر اوسيپويچ از روزنامه وال استريت ژورنال، در يك مقالهٔ مروری دقيق روش‌های سودآوری نوین و مسائل بخش آشفتهٔ دیفای را بررسی کرده است.

این مقاله که در 17 ژوئیه 2021 منتشر شده، محبوب‌ترین راه های بهره مندی از فعالیت در پروتکل‌های مالی غیرمتمرکز (DeFis) را شرح داده است. به عبارت دیگر، مفاهیم سهام‌گذاری ییلد فارمینگ و وام دهی/وام گیری غیرمتمرکز در آن توضیح داده شده است.

اوسيپويچ می‌گوید ” ییلد فارمرها به دنبال کسب سود دو رقمی از دارایی‌ها دیجیتال هستند، اما این کار بسیار خطرناک است؛ چرا که این به معنای تحویل دادن پول شما به صورت مجازی به یک غریبه است.”

طبق این مقاله، سرمایه‌گذاران زیادی جذب نرخ های بی نظیر سود سالانه می‌شوند که توسط اکثر پروتکل‌های دیفای ارائه می‌شود و همهٔ آنها به مراتب دارای سودی چشمگیرتر از سپرده‌های پس انداز در ایالات متحده هستند.

وی عنوان کرده است که ییلد فارمینگ پر ریسک ترین ابزار سرمایه‌گذاری موجود است و از ناامنی و خطرات بسیاری برخوردار است. همچنین از آنجا که پروتکل‌های دیفای فقط بر روی بلاکچین قرار دارند، مشتریان آن توسط شرکت بیمه سپرده فدرال محافظت نمی‌شوند.

به عنوان مثال مارك كوبان، سرمايه گذار برجسته، قرباني “حملات سریع وام” عليه یک پروتكل دیفای با ريسك بالا كه در آن سرمايه گذاري كرده بود به نام آیرون فایننس (TITAN) شد. وی در این باره گفته است نرخ باور نکردنی سودآوری حوزهٔ دیفای به دلیل خطرات بی نظیر مرتبط با این پروتکل‌ها منطقی به نظر می‌رسد.

در همین حال، طرفداران دیفای با برخی از پیام‌های روزنامه وال استريت ژورنال در مورد خطرات و شفافیت پروتکل‌های مالی غیرمتمرکز مخالف هستند. سانتیاگو روئل سانتوس، شریک صندوق مدیریت دارایی‌های دیجیتال ParaFi Capital ، اظهار داشت که این موسسات مالی سنتی هستند که در مقایسه با دیفای فاقد شفافیت هستند و افزود:

واریز دلاری به یک قرارداد هوشمند به هیچ عنوان “تحویل پول خود به یک غریبه نیست زیرا کدی که تعیین می‌کند قرارداد چه کاری می تواند انجام دهد توسط هر کسی قابل بازرسی و نظارت است. اما تحویل پول خود به بانک در حالی که قانون‌گذاری شده است، هیچ شفافیتی در مورد آنچه که با آن انجام می دهند وجود ندارد.

 

منبع  u.today

لینک مطلب:

کپی شد

مطالب پر بازدید

.