سونی به دنبال ساخت یک هوش مصنوعی که بتواند جایزه نوبل ببرد

از ربات‌ها و هوش مصنوعی می‌توان برای انجام بسیاری از کارها در کنار هم استفاده کرد. می‌توان از آن‌ها برای تشخیص بیماری‌ها، تولید داروهای جدید، تولید محصولات به روش‌های کارآمدتر از انسان و یا حتی اکتشافات در حوزه‌هایی که انسان قادر به کشف آنها نبوده، استفاده کرد؛ اما آیا یک سیستم مجهز به هوش مصنوعی می‌تواند جایزه نوبل بگیرد؟

هیرواکی کیتانو مدیر ارشد اجرایی آزمایشگاه علوم رایانشی شرکت سونی تصمیم دارد یک سیستم هوش مصنوعی بسازد که به اندازه مغز دانشمندان هوشمند است و در حقیقت نوعی از علم هیبریدی را بسازد که سیستم‌های بیولوژیکی و علوم دیگر را با هم ترکیب می‌کند. برای این منظور کیتانو قصد دارد چالش Nobel Turing Challenge را برگزار و یک سیستم هوش مصنوعی بسازد که بتواند تا سال ۲۰۵۰ میلادی به تنهایی برنده یک جایزه نوبل شود.

او در تحقیقی در این باره می‌نویسد: ویژگی‌های متمایز این چالش قراردادن سیستم در یک دامنه باز است تا به جای اکتشاف دوباره آنچه قبلاً انجام شده یا تقلید از فرایندهای فکری انسانی، خود بتواند اکتشافاتی انجام دهد. هدف ما ایجاد یک سیستم هوش مصنوعی است که قادر باشد به تنهایی اکتشافات علمی را دوباره تدوین کند و از سوی دیگر اشکال جایگزینی از اکتشافات علمی بسازد.

او در این باره می‌افزاید: ارزش واقعی در حقیقت در فرایند توسعه ماشین‌هایی است که می‌توانند به طور مداوم و خودکار اکتشافاتی انجام دهند. محققان هوش مصنوعی نیز تا حد امکان فرضیه‌های بسیاری را تولید و تأیید می‌کنند تا برخی از آنها به اکتشافات بزرگ منجر شود یا مبنایی برای اکتشافات مهم باشند. توانایی تولید فرضیه به طور مداوم و تأیید آن یکی از بخش‌های مهم چنین سیستمی است.

منبع

برچسب‌ها

لینک مطلب:

کپی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پر بازدید

.