جنگ سراسری دولت ها علیه بیت‌کوین آیا باز هم بیت‌کوین پیروز می‌شود؟

از زمان معرفی بلاک‌چین و بیت‌کوین به جهان تا به امروز رفتار کشورها در مواجهه با این فن‌آوری متفاوت بوده است. در گام‌های اول این موضوع برای دولت‌ها ناشناخته بود و در همین دوران نیز افراد زیادی مجذوب این فن‌آوری شدند.بنا بر این به موضع چند کشور در این مورد می پردازیم

آمریکا

کشور آمریکا در اولین مواجهه با بیت‌کوین اقدامات سخت‌گیرانه‌ای را در پیش گرفت و حتی این فن‌آوری بزرگ را دشمنی در مسیر اقتصاد کلان کشور خود دید. ایجاد محدودیت‌ها و وضع قوانین مالیاتی سنگین در کنار قوانین شدید احراز هویت برای کاربران صرافی‌ها، گوشه‌ای از تصمیمات  این کشور برای مقابله با بیت‌کوین بود.
اما با گذشت زمان و بررسی دقیق‌تر در حوزۀ ارزهای دیجیتال و نحوۀ کارکرد آنها، قوانین دقیق‌تر و مدونی برای کارکرد درست و قانونی در این کشور در نظر گرفته شد. الزامی شدن احراز هویت کاربران در صرافی‌ها، در نظر گرفتن مالیات برای تراکنش‎‌های داخل صرافی و خرید ارزهای دیجیتال به عنوان دارایی، اجرای قوانین ضد پولشویی و همچنین اجرایی قوانین جلوگیری از تأمین مالی تروریسم، از جمله معدود قوانینی است که در این رابطه در نظر گرفته شده است. در آخرین خبری که از سوی این کشور منتشر شده است، دستور رییس جهور ایالات متحدۀ آمریکا مبنی بر دریافت مالیات از فعالان در حوزۀ ارزهای دیجیتال است.

چین

کشور چین جزو دیگر کشوهایی است که نوع مواجهۀ آن با بیت‌کوین و دیگر ارزهای دیجیتال در روند بازار ارزهای دیجیتال تأثیر بسزایی دارد. این کشور با توجه به نوع جریان‌های سیاسی و اقتصادی، بارها در مسیر رشد و پیشرفت ارزهای دیجیتال در این کشور سنگ اندازی کرده است.
در همین اواخر اعمال برخی ممنوعیت‌ها و قوانین سختگیرانه در خصوص استخراج بیت‌کوین از سوی دولت این کشور پدید آمدن نوعی اختلال در روند بازار ارزهای دیجیتال شد که به گفتۀ بسیاری از تحلیل‌گران این موضوع مقطعی بوده و با به کار بردن این دست از قوانین سختگیرانه نمی‌توان جلوی این انقلاب اقتصادی بزرگ و غیر متمرکز را گرفت. در روزهای گذشته دولت چین در حال تدوین قانونی جدید در رابطه استخراج ارزهای دیجیتال است و در همین زمان محدودیت و ممنوعیت‌های تازه‌ای را در رابطه با پرداخت مستقیم با ارزهای دیجیتال را در نظر گرفته است.
مقامات چینی خرید مستقیم با ارزهای دیجیتال را ممنوع و در راستای وضع قوانین سخت‌تر، تراکنش‌های کاذب، فعالیت‌های غیر قانونی و جرائم امنیتی را از جمله دلایل تصمیمات اخیر خود اعلام کرده‌اند.

هند

همچنین دولت هند چندی پیش با ایجاد محدودیت و ممنوع اعلام کردن خرید و فروش بیت‌کوین در این کشور، حواشی زیادی را در کشور خود و همچنین در اوضاع بازار به وجود آورد که باعث انتقاد بسیاری از کابران و فعالان در حوزۀ بلاکچین و ارزهای دیجیتال شد؛ اما در آخرین خبری که طی 24 ساعت گذشته از این کشور منتشر شده، دولت این کشور قصد تجدید نظر در این قوانین را در دستور کار خود قرار داده و همین خبر باعث امیدواری علاقه‌مندان و فعالان در این کشور شده است.

ایران

در کشور ما نیز اخبار گوناگونی در رابطه با بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال منتشر شده است، به خصوص در هفته‌های اخیر شاهد موضع گیری و حواشی زیادی در این رابطه بودیم.
در سال‌های اخیر این بازار در بین عموم مردم رونق بسیار زیادی داشته و بسیاری از افراد به صورت خودآموز و تخصصی در این حوزه وارد شده‌اند.
تجربۀ چند سالۀ کشورها در راستای مقابله با فرایند توسعۀ ارزهای دیجیتال به ما ثابت کرده است که رفتار بسته و ضربتی با این حوزه تنها می‌تواند آسیب جدی به اقتصاد کشور و همچنین پدید آمدن بازارهای کاذب و سیاه شود.
ساختار بلاک‌چین با هدف تمرکززدایی می‌تواند فضایی عادلانه را برای کشورها و عموم مردم به ارمغان بیآورد تا بتوانند فارغ از قشری ‌گری و تحریم‌ها و قوانین ابر قدرت‌ها، با یکدیگر روابط مالی سالم و کم هزینه را داشته باشند لذا منطقی است که سیاستمدارن و قدرت‌های اقتصادی از این فرصت کم‌ نظیر بتوانند بهترین استفاده را در راستای پیشرفت و تعالی در حوزۀ اقتصاد کلان داشته باشند.
اخبار هفته‌های اخیر باعث وارد شدن یک شوک عظیم به بازار رمزارزها شده که نتیجۀ آن شکل گیری یک روند نزولی در این بازار جهانی است. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که این روند نیز همچون گذشته، مقطعی بوده و همچنان بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال به مسیر خود ادامه خواهند داد و پیروز این انقلاب اقتصادی در اصل کشورهایی هستند که بتوانند خود را با این جریان عظیم هم مسیر کنند.

 

برچسب‌ها

لینک مطلب:

کپی شد

مطالب پر بازدید

.