وایت پیپر Whitepaper چیست

وایت پیپر (Whitepaper) چیست؟

وایت پیپر (Whitepaper) یا معرفی نامه کسب و کار، مقاله‌ای چندین صفحه‌ای است که در آن یک شرکت با طرح یک مشکل و مساله، راه حل‌هایی به منظور حل آن مشکل ارائه می‌کند.

شرکت با استفاده از وایت پیپر سعی می‌کند تا افراد زیادی را با راه حل پیشنهادی خود آشنا کند و در کارهای بعدی بتواند برای پروژۀ خود مشارکت مالی یا فکری جذب کند؛ در نتیجه وایت پیپر، بیشتر از آنکه یک مقاله برای بازاریابی باشد، یک نوشته علمی است.

وایت پیپر Whitepaper در دنیای ارز دیجیتال

دنیای ارزهای دیجیتال یا کریپتوکارنسی‌ها، درست مانند دیگر تجارت‌ها و صنایع مالی، از وایت پیپر Whitepaper استفاده‌های زیادی می‌کنند. تقریبا تمام پروژه‌هایی که از طریق ارزهای دیجیتال به مرحله عمل رسیده‌اند، از بیت کوین تا ICO (عرضه اولیه کوین) های امروز، همگی دارای یک وایت پیپر Whitepaper هستند.

وایت پیپر Whitepaper در دنیای ارزهای دیجیتال سندی از طرح کلی مشکلی است که پروژه به دنبال حل آن است. هدف از نگارش این سند در فضای ارزهای دیجیتال، ارائه نقشه‌ای دقیق از آیندۀ این ارزها و برنامه‌های آنها است. توضیح جامعی از خود محصول و فناوری‌ای که پشت آن قرار دارد، مشکلی که این محصول قرار است آن را حل کند، جزئیاتی در خصوص توکن دیجیتال آن و اطلاعاتی در مورد تیم توسعه‌دهنده و نقشۀ راه آن‌ها برای این پروژه، از جمله مواردی هستند که در وایت پیپر Whitepaper باید به آنها اشاره شود.

این مقالات معمولا در دسترس عموم قرار می‌گیرد و با مطالعه می‌توان اطلاعات زیادی راجع به طرح یا ایدۀ آن به دست آورد. برای مثال وایت پیپر Whitepaper بیت کوین در سال ۲۰۰۸ توسط خالق آن ساتوشی ناکاموتو، در دسترس عموم قرار گرفت و همچنان نیز موجود است.

بخش‌های یک وایت پیپر

 

  • چکیده (Abstract)

در قسمت چکیده، یک دید کوتاه اما کلی از پروژه و بخش‌های پیش‌رو به شما ارائه خواهد شد. درحقیقت، وظیفه چکیده این است که شما را به مطالعه ادامه مطلب ترغیب کند و کنجکاوی شما را در خصوص جزئیات پروژه برانگیزد.

  • مقدمه (Introduction)

در قسمت مقدمه معمولاً مطالب پایه‌ای مانند ماهیت بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال و مزایای آن‌ها گنجانده می‌شود و همچنین بازاری که این ارز دیجیتال قصد ورود به آن را دارد نیز در همین قسمت معرفی خواهد شد.

  • شرح مشکل (Problem)

این قسمت جزئیات بیشتری را در خصوص هدف پروژه در اختیار کاربران قرار می‌دهد و با دقت بیشتری چالش‌های موجود در صنعت ارز دیجیتال را بررسی می‌کند. این چالش‌ها می‌توانند فنی و یا مربوط به مدیریت کسب‌ و کار در این حوزه باشند. راه‌حل‌های موجود برای مقابله با این چالش‌ها نیز در این قسمت عنوان شده و تیم توسعه‌دهنده، دلایل خود را برای کافی نبودن راه‌حل‌های موجود بیان می‌کند.

  • توضیح محصول (Description)

در این قسمت متوجه می‌شوید که این پلتفرم، محصول یا سرویس دقیقاً چه کاری را انجام می‌دهد، عملکرد آن به چه شکل است و چگونه خواهد توانست مشکلات عنوان‌شده را برطرف کند.

  • جزئیات فنی (Technical Details)

در این قسمت، شما جزئیات فنی مربوط به بلاک چین پروژه موردنظر را خواهید یافت. مواردی از جمله توضیح دقیق و فنی شیوۀ توسعه محصول، مشخصات فنی آن و روش توسعه و عرضه کوین یا توکن دیجیتال آن از جمله مواردی هستند که در این قسمت با آن‌ها مواجه خواهید شد.

  • توکن (Token)

با مطالعه این قسمت پی خواهید برد که این کوین یا توکن‌های دیجیتال جدید قرار است چه عملکردی داشته باشند. همچنین چه سازوکاری برای عرضه آن‌ها در نظر گرفته‌شده‌است و وجود آن‌ها چه نفعی را برای کاربران و در مقیاس بزرگ‌تر، جامعه ارزهای دیجیتال به‌همراه خواهد داشت.

  • عرضه عمومی

نکاتی همچون زمان راه‌اندازی و عرضۀ بخش‌های مختلف محصول، طرح‌های تشویقی، جزئیاتی در خصوص افراد واجد و یا فاقدشرایط برای سرمایه‌گذاری ، شیوه استفاده از سرمایه و نقشه راه پروژه از جمله مواردی هستند که در این قسمت به آن‌ها دسترسی خواهید داشت.

  • معرفی تیم توسعه‌دهنده

در قسمت‌های انتهایی معمولاً اطلاعاتی در خصوص بنیان‌گذاران پروژه و توسعه‌دهندگان ارشد آن وجود دارد. وجود این بخش در وایت پیپر Whitepaper اهمیت زیادی دارد. در این قسمت شما می‌توانید سوابق تخصصی هریک از اعضای پروژه را بیابید و با نقشی که در پروژه فعلی ایفا می‌کنند آشنا شوید.

  • جمع‌بندی (Conclusion)

در قسمت نتیجه‌گیری، خلاصه‌ای از نکات اصلی پروژه ذکر می‌شود و در صورتی که عرضه عمومی توکن در شرف ‌وقوع باشد، این مسئله در همین قسمت یادآوری خواهد شد تا افراد علاقه‌مند، فرصت مشارکت را از دست ندهند.

وایت پیپر Whitepaper برای چه کسانی مناسب است ؟

مقاله‌ی سفید درست مثل سند پیش‌فروشی است که به ‌منظور جلب نظر مخاطب و دادن پیشنهادهای مختلف به او ارائه می‌شود. بنابراین هریک از فروشندگان B2B[1] که کالا یا خدمات نسبتاً جدید، پیچیده یا گران‌قیمتی داشته باشد و بخواهد آن را بفروشد، می‌تواند از مزایای نوشتن یک مقاله‌ی سفید بهره‌مند شود. این شرکت‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • شرکت‌های فروشنده‌ی نرم‌افزارهای سازمانی
  • سازمان‌های ارائه‌دهنده‌ی سخت‌افزار کامپیوتر و لوازم جانبی
  • مجموعه‌های ارائه‌دهنده تجهیزات پزشکی، تست یا ارتباطات
  • خدمات دهنده‌های علمی یا فنی
  • شرکت‌های مشاوره

سخن پایانی

ساتوشی ناکاماتو که خالق بیت کوین بود، در سال ۲۰۰۸ وایت پیپر Whitepaper ارز دیجیتال خود را نوشته و منتشرش کرد. در همین مقاله اولین ارز دیجیتال به دنیا معرفی شد. اطلاعاتی که در این مقاله منتشر شده بود، شامل موضوعاتی از قبیل اینکه بیت ‌کوین قادر به حل‌کردن چه مشکلاتی است، مسیر فعالیت آن چیست و آینده‌ی ارز دیجیتال به کدام سو حرکت می‌کند. تمامی این اطلاعات همان موقع، در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت.

با انتشار وایت پیپر Whitepaper، کاربران و متقاضیان محصول می‌توانند اطلاعات حیاتی و مهم در رابطه با محصول را به طور کامل به دست آورند. از آن رو که این اطلاعات به دست خود کمپانی منتشر می‌شود و سبک نگارش خود را دارد، ممکن است شما را به عنوان مشتری، مشتاق به خرید محصول کند.

اگر مشتری و خریدار هدف و راه محصول شما را بداند و با داشتن اطلاعات کافی مسیر خود را شروع کند، حس بهتری نسبت به همکاری با شما خواهد داشت.

 

[1] مدل تجارت به تجارت (به انگلیسی: Business-to-business (B2B)) اشاره به کسب و کاری می‌کند که طرف معامله در آن یک کسب و کار دیگر است.

لینک مطلب:

کپی شد

مطالب پر بازدید

.