سولانا solana

بهترین پروژه‌های سولانا در سال ۲۰۲۲

سولانا در سال ۲۰۲۱ یکی از موفق‌ترین‌ها در حوزه ارزهای دیجیتال بود. این بلاک چین که در مارس سال ۲۰۲۰ هم‌زمان با همه‌گیری کرونا و تعطیلی‌های متعاقب آن راه‌اندازی شد، مجبور بود برای تأثیرگذاری سریع در بازار با این هم‌زمانی ناخوشایند مقابله کند؛ اما در نهایت موفق شد راه خود را به فهرست پنج ارز دیجیتال برتر از لحاظ ارزش بازار باز کند و سپس در میان ۱۰ ارز دیجیتال برتر تثبیت شود.

پروتکل لایه اول سولانا در مدتی حدود دو سال، انبوهی از توسعه‌دهندگان مستعد را جذب کرده و از بیش از ۳۵۰ پروژه که بسیاری از آنها به امور مالی غیرمتمرکز (DeFi)، توکن‌های غیرمثلی (NFT) و وب ۳ اختصاص دارند پشتیبانی کرده است.

سولانا موفقیت خود را مدیون امکان انجام تراکنش با سرعت بالا و هزینه پایین است. اکنون که بیش از دو سال از راه‌اندازی این بلاک چین گذشته است، بد نیست نگاهی به ۱۰ پروژه روی بلاکچین سولانا داشته باشیم که ارزش رصدکردن در سال ۲۰۲۲ را دارند.

سولایس (Solice)

سولایس اولین متاورس واقعیت مجازی در بلاک چین سولانا است که شبکه‌های اجتماعی، بازی و ارزهای دیجیتال را با هم ترکیب می‌کند. بازیکنان می‌توانند در این جهان مجازی جذاب بازی‌های کوچک بسازند، با انجام وظایف و مأموریت‌های خاصی در قالب ارزهای دیجیتال پاداش دریافت کنند، و هرکدام از دارایی‌های به‌دست‌آمده خود را از طریق بازار یکپارچه سولایس بفروشند.

نووا (Nova)

پروژه نووا یک چهارچوب دارایی قابل‌برنامه‌نویسی است که به کاربران امکان می‌دهد پرتفوی دارایی‌های دیجیتال خود (شامل توکن‌های غیرمثلی) را بسازند و به‌صورت خودکار از طریق چندین مکانیسم مختلف سود کسب کنند. این پروژه در سال ۲۰۲۱ برنده هاکاتون تابستانی سولانا شد.

ریشو فایننس (Ratio Finance)

هدف ریشو فایننس این است که به سرمایه‌گذاران کمک کند تا استفاده بیشتری از نقدینگی سولانای خود داشته باشند. کسانی که می‌خواهند بازدهی بیشتری از توکن‌های تأمین نقدینگی که در پلتفرم‌های کشت سود یا ییلد فارمینگ (Yield Farming) قفل شده‌اند کسب کنند، می‌توانند از این پروژه کمک بگیرند.

کرونی (Crowny)

خیلی‌ از افراد به‌دنبال راهی هستند که بتوانند در ازای همکاری با کسب‌وکارهای موردعلاقه‌شان پاداش بگیرند و از طرفی، خیلی از کسب‌وکارها هم هستند که علاقه‌مندند از برنامه‌های وفاداری واقعی و جذاب بهره‌مند شوند. پروژه کرونی که یک نرم‌افزار موبایلی است، این هدف را محقق کرده است. کرونی یک راهکار حریم خصوصی هم برای شرکت‌ها و هم برای کاربران است.

کاربران با استفاده از این نرم‌افزار می‌توانند نوع محتوایی که دوست دارند مشاهده کنند و زمان آن را تعیین کنند. همچنین شرکت‌ها هم می‌توانند از طریق ارسال اعلان‌های موبایلی، بازاریابی مبتنی بر موقعیت مکانی و کدهای QR به جامعه هدف خود دسترسی داشته باشند.

الدرین (Aldrin)

الدرین یک صرافی غیرمتمرکز است که به‌تازگی حجم معاملات روزانه آن از مرز ۲۰ میلیون دلار عبور کرده است. این پلتفرم امکانات بسیار بیشتری نسبت به یک صرافی غیرمتمرکز دارد. الدرین توکنی با نماد RIN دارد که برای تشویق به مشارکت بیشتر در اکوسیستم به کار می‌رود. این پلتفرم قصد دارد به‌زودی یک صرافی متمرکز نیز راه‌اندازی کند.

ریس‌فای (RaceFi)

عنصر محوری بیشتر متاورس‌ها، سرزمینی رویایی است که آماده اکتشاف است؛ اما ریس‌فای از این جهت با بقیه متاورس‌ها متفاوت است. ریس‌فای که اولین مسابقه ماشین‌رانی مبتنی بر هوش مصنوعی در بلاک چین سولانا است، سفری مجازی است که با ماشین انجام می‌شود. این بازی از انواع مختلفی از مسابقات، از جمله بازیکن در مقابل بازیکن (PvP) و بازیکن در مقابل محیط (PvE) پشتیبانی می‌کند.

پورت فایننس (Port Finance)

پورت فایننس یک پروتکل بازار پول غیرحضانتی است که خدماتی مثل وام‌دهی با نرخ سود متغیر، وام‌دهی با نرخ سود ثابت، و تبادل نرخ سود را وارد اکوسیستم سولانا کرده است. سازندگان این پروتکل تیمی از مهندسان گوگل، فیس‌بوک و مایکروسافت هستند.

ساختار پورت فایننس مبتنی بر یک پروتکل وام‌دهی است که ساختارش شبیه کامپاند فایننس (Compound Finance) در بلاک چین اتریوم است. بر این اساس، پورت فایننس به کاربران امکان می‌دهد که با وثیقه‌ای کمتر وام بیشتری دریافت کنند و هم‌زمان از سرعت بسیار بالای شبکه سولانا بهره‌مند شوند.

ران‌نود (RunNode)

ران‌نود یک پروتکل نود و سهام‌گذاری با تکنیک فراخوانی از راه دور (RPC) است که می‌خواهد توسعه‌دهندگان را از دیگر بلاک چین‌ها به‌سمت سولانا جذب کند. این پروتکل مجهز به تحلیل عمقی، مقیاس‌پذیری خودکار و اتصال‌های قابل‌اعتماد و امن است و می‌توان از آن برای راه‌اندازی تقریباً همه پروتکل‌های دیفای مثل پلتفرم‌های وام‌دهی، صرافی‌های غیرمتمرکز، بازارهای توکن غیرمثلی، تجمیع‌کنندگان سود، ارزهای دیجیتال میم‌محور و پروژه‌های گیم‌فای (gamefi) استفاده کرد.

ثبت‌نام در ران‌نود بسیار ساده است. کافی است یک نام کاربری و رمز عبور وارد کرده و سپس برنامه موردنظر خود را انتخاب کنید. ران‌نود سال گذشته در یک دوره جذب سرمایه ۸.۱ میلیون دلار جمع‌آوری کرد و عرضه اولیه صرافی غیرمتمرکز خود را روی لانچ‌پد سولستارتر (Solstarter) در بلاک چین سولانا انجام داد.

دیفای لند (DeFi Land)

دیفای لند نیز یکی از برندگان هاکاتون‌های پیشین سولانا است. این پلتفرم در قالبی نوآورانه، کشت سود را با کشاورزی سنتی شبیه‌سازی کرده است. دیفای لند در عین حال عناصر مرتبط با بازی مثل توکن‌های غیرمثلی تحت مالکیت کاربران و بازی برای کسب درآمد را نیز ارائه کرده است.

مکانیسم بازی برای کسب درآمد دیفای لند به این شکل است که مشارکت‌کنندگان می‌توانند وظایفی مثل کشاورزی، ماهیگیری و دامداری را انجام دهند یا با دیگر بازیکنان رقابت کنند. چنین عناصری در پروتکل‌های کشت سود اولیه وجود نداشت.

ویل‌مپ (WhaleMap)

کسانی که در فضای ارزهای دیجیتال بوده‌اند با پرسش‌هایی مثل این‌ها آشنا هستند: آیا هولدرهای بلندمدت در حال فروش هستند؟ سرمایه‌گذاران بزرگ در چه قیمتی در حال خرید و جمع‌آوری ارزهای دیجیتال هستند؟ آیا علت تکاپوی بیش از حد بازار، طمع سرمایه‌گذاران است؟

ویل‌مپ پلتفرمی است که دقیقاً برای پاسخ به این پرسش‌ها طراحی شده است. تیمی از فیزیک‌دان‌ها و طراحان این پلتفرم را که مبتنی بر داده است، تأسیس کرده‌اند. ویل‌مپ تراکنش‌های خام بیت کوین را در زمان واقعی از چندین نود استخراج می‌کند. سپس، اطلاعات حاصل از تحلیل این تراکنش‌ها مانند حجم فروش نهنگ‌ها و الگوی جمع‌آوری آنها را در طیفی از ابزارهای تحلیلی جمع‌آوری می‌کند تا چشم‌انداز سرمایه‌گذاران را مشخص کند.

جمع‌بندی

بلاک چین سولانا در فرصت کمی بیش از دو سال توانسته است توجه بسیاری از توسعه‌دهندگان را در دنیای ارزهای دیجیتال و دیفای جلب کند. وجود این پروژه‌ها در سولانا و حضور ارز دیجیتال سولانا در میان ۱۰ ارز دیجیتال برتر به‌لحاظ ارزش بازار می‌تواند نویددهنده آینده‌ای روشن برای این بلاک چین باشد.

منبع: blockonomi

لینک مطلب:

کپی شد

مطالب پر بازدید

.